AcasăNewsCod galben de ninsori. Care sunt judetele afectate

Cod galben de ninsori. Care sunt judetele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben de ninsori viscolite pentru mai multe judete din Romania.

Meteorologii avertizeaza ca nu e vorba doar de ninsori, ci si de intensificari ale vantului. Codul galben este valabil pentru 18 judete ale tarii, de vineri si pana si pana sambata. Codul intra in vigoare vineri dimineata, 6 decembrie, la ora 6.00 si tine pana sambata, 7 decembrie, ora 14.00.

In intervalul mentionat, in zona de munte va ninge si se va depune strat nou de zapada, in prima parte a zilei in Muntii Apuseni si in Carpatii Orientali, apoi si in celelalte masive. Potrivit ANM, vantul va avea intensificari, cu rafale de peste 70 km/h si pe crestele inalte de peste 100 km/h, viscolind zapada. Intensificari ale vantului vor fi si in zonele mai joase de relief din regiunile intracarpatice, dar la cote mai reduse (55 – 60 km/h), iar ninsorile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restranse.

Judetele vizate sunt : Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Covasna, Harghita, Bistrita Nasaud, Maramures, Brasov, Sibiu, Valcea, Caras-Severin, Hunedoara, Cluj, Alba, Gorj, Bihor, Salaj.

author avatar
Andra Nesu
326 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger