AcasăNewsCOD GALBEN de ninsoare si viscol: 26 de judete sunt vizate! Vezi...

COD GALBEN de ninsoare si viscol: 26 de judete sunt vizate! Vezi HARTA!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni dimineata, o avertizare de tip cod galben de zapada viscolita si spulberata, dar si intensificari ale vantului, valabil in perioada 9 decembrie, ora 11.00 – 10 decembrie, ora 09.00. 26 de judete din Maramures, Crisana, Transilvania si Moldova sunt vizate de atentionare.

Meteorologii au emis o noua informare meteo, cod galben, de zapada si viscol, care va fi valabila incepand cu data de 09 decembrie, ora 11.00  si pana la 10 decembrie, ora 09.00.

In intervalul mentionat va ninge si se va depune strat nou de zapada, mai intai in Maramures, in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni, dupa care si in restul zonei montane, dar local si in Transilvania. De asemenea, izolat cantitatile de precipitatii vor depasi 15 l/mp.

Totodata, potrivit avertizarii emise de ANM, in zona de munte, vantul va avea rafale ce vor depasi 70 km/h, iar pe creste vor trece chiar si de100 km/h, viscolind si spulberand zapada. Intensificari ale vantului vor fi si in restul teritoriului, cu viteze mai mari in est, unde in cursul noptii de luni spre marti va atinge viteze de 70….80 km, viscolind ninsoarea pe arii restranse in nordul Moldovei.

In Crisana, vestul Transilvaniei si local in Moldova, in intervalul mentionat de meteorologi, precipitatiile vor fi si sub forma de ploaie si lapovita favorizand aparitia poleiului.

Foto: ziaruloval.ro

author avatar
Alina Costache
1.161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger