AcasăNewsCOD GALBEN de la ANM: vânt puternic. Zonele vizate - HARTA/ Prognoză...

COD GALBEN de la ANM: vânt puternic. Zonele vizate – HARTA/ Prognoză specială pentru București

COD GALBEN de la ANM: vânt puternic. Zonele vizate - HARTA/ Prognoză specială pentru BucureștiCOD GALBEN de la ANM: vânt puternic. Zonele vizate - HARTA/ Prognoză specială pentru București (sursa foto: romaniatv.net)

Se anunță o perioadă în care vântul va fi prezent în peisaj, în mai multe zone, și va sufla cu destulă putere.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat, joi, 9 decembrie, detalii în acest sens.

sursa foto: meteoromania.ro

Prin intermediul unei atenționări COD GALBEN, meteorologii transmit că în intervalul 09 decembrie, ora 12:00 – 10 decembrie, ora 06:00, în sudul Banatului și în Carpații Meridionali vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…80 km/h, iar pe creste de peste 90…100 km/h, spulberând zăpada.

De asemenea, precizează reprezentanții ANM, și în restul Banatului se vor produce unele intensificări ale vântului, dar pentru intervale mai scurte de timp.

Totodată, pentru intervalul 10 decembrie, ora 08:00 – 10 decembrie, ora 22, ANM anunță că în Dobrogea și în estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 55…65 km/h, iar în zona litoralului și a deltei de peste 70 km/h.

Prognoză specială pentru zona Capitalei

Și tot joi, specialiștii de la ANM au transmis o prognoză specială pentru zona municipiului București, fiind vizat intervalul 09 decembrie, ora 12:00 – 10 decembrie, ora 22.
Pentru ziua de joi se anunță faptul că vremea se va încălzi ușor, iar cerul va fi variabil.

Meteorologii precizează că în primele ore ale zilei și noaptea va fi nebulozitate joasă stratiformă sau ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

Pentru intervalul 10.12.2021 ora 08:00 – 10.12.2021 ora 22:00, veștile de la ANM pentru București sună astfel: „Valorile termice se vor situa peste cele obişnuite la această dată, astfel că maxima va fi de 9…10 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat”. Așadar, se va mai încălzi afară, dar sunt șanse să și plouă.

198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger