AcasăNewsCOD GALBEN de la ANM: Avertizare ploi si vijelii in aproape toata...

COD GALBEN de la ANM: Avertizare ploi si vijelii in aproape toata tara, de luni dupa-amiaza

Dupa cum au anuntat meteorologii inca din cursul zilei precedente, saptamana incepe cu un val de instabilitate accentuata in majoritatea zonelor tarii.

Luni dimineata, specialistii de la ANM au decis sa emita o avertizare COD GALBEN, prin intermediul careia anunta averse si descarcari electrice, dar si vijelii. Atentionarea intra in vigoare in aceasta dupa-amiaza, respectiv la ora 16. Si Capitala se afla sub incidenta acestui Cod de vreme urata.

(sursa foto: ANM)

Pentru urmatoarea zi si jumatate, sunt anuntate perioade cu ploi si vijelii atat in zonele de deal si de munte, cat si in regiunile de nord, nord-est, precum si in centrul si sud-estul Romaniei. Asadar, Administratia Nationala de Meteorologie informeaza ca, pana marti noapte, la ora 23,  vremea va fi instabila, semnalandu-se precipitatii in aversa, cu descarcari electrice si grindina, dar si intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie. „Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat, cu precadere in zona de munte 40….50 l/mp”, mentioneaza specialistii de la ANM.

Nici celelalte regiuni nu scapa de ploi, insa meteorologii mentioneaza ca precipitatiile nu vor cadea pe durate la fel de insemnata de timp, ca in regiunile aflate sub Cod galben.

author avatar
Cristina Stefan
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger