AcasăNewsCOD GALBEN de inundatii. AFLA pe ce rauri si in ce interval!

COD GALBEN de inundatii. AFLA pe ce rauri si in ce interval!

(foto:ro.wikipedia.org)

Hidrologii au emis, joi, o avertizare COD GALBEN de inundatii, valabila in intervalul 17.05, ora 11:00 – 18.05, ora 16:00, pentru raurile Crasna, Barcau, Jiu mijlociu, Olt inferior si Arges superior.

(foto:ro.wikipedia.org)

Potrivit specialistilor in Hidrologie, de joi dimineata si pana vineri dupa-amiaza, sunt prognozate scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, rauri necadastrate si cresteri de debite si niveluri pe rauri cu depasiri ale cotelor de atentie.Ca urmare, se instituie COD GALBEN incepand cu 17.05.2012 ora 11:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Crasna- jud SJ si SM, Barcau- jud. SJ si BH si incepand cu 17.05.2012 ora 16:00 in bazinele hidrografice Motru, Gilort si Jiu sector Filiasi-Racari- jud. MH, GJ si DJ.

Avertizarea COD GALBEN este valabila si pe afluentii din bazinul inferior al Oltului – jud. VL si OT si pe afluentii din bazinele  superioare ale Argesului si Dambovitei -jud. AG. Hidrologii mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe unii afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta si pe cursurile de apa necadastrate.

183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger