AcasăNewsCOD GALBEN de furtuni in toata tara! VEZI REGIUNILE VIZATE!

COD GALBEN de furtuni in toata tara! VEZI REGIUNILE VIZATE!

Noi avertizari cod galben de ploi au fost emise, luni, de Administratia de Meteorologie, dintre care una este valabila pana marti dimineata in vestul tarii, iar alta de marti pana miercuri dimineata, la nivel national.

„Va incepe sa ploua in dupa-amiaza aceasta pana maine dimineata (de luni pana marti, n.r.), este prima atentionare, in partea de vest a tarii, iar a doua atentionare va fi de maine dimineata (marti dimineata, n.r.) pana miercuri dimineata la ora 9.00 si ploua peste toata Romania din cauza instabilitatii, dar noi dam galben pentru zonele unde sunt suprafete mai mari cu precipitatii. Pe suprafete mari – 20-25 litri pe metru patrat si izolat, 50-60. Maine (marti, n.r.), in jurul orei 12.00, va fi emisa a treia atentionare, de miercuri dimineata pana joi seara. Din data de 14, sunt semnale ca vor fi ploi nesemnificative”, a anuntat directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, in comandamentul pentru situatii de urgenta reunit la Guvern.

Potrivit conducerii Institutului National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor, debitul Dunarii la intrarea in tara este in prezent de 8.500 metri cubi pe secunda, peste media lunii iunie, de 6.400 mc/secunda in mod normal. Institutul estimeaza ca debitul maxim al Dunarii in sectiunea Bazias va fi atins la 16 iunie, de 10.500 mc/secunda, fata de 11.900 mc/secunda in luna mai, cand nu au fost inregistrate probleme deosebite.

Premierul Romaniei, Victor Ponta, i-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, sa vada daca autoritatile ungare au nevoie de sprijin din partea Romaniei.

Prima atentionare cod galben intra in viguare luni, 10 iunie, incepand cu ora 16:00 si se incheie marti, 11 iunie, la ora 09:00.

ANM  anunta instabilitate atmosferica accentuata in Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Oltenia, nordul Moldovei si al Munteniei, precum si in zona de munte, unde se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si izolat 50-60 l/mp.

Cea de-a doua atentionare intra in viguare marti, 11 iunie, incepand cu ora 09:00 si se va incheia miercuri la ora 09:00.

Pe parcursul zilei de marti pana in dimineata zilei de miercuri 12 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata in Oltenia, Transilvania, Maramures si in cea mai mare parte a Munteniei si Moldovei, precum si in zona de munte. In regiunile anuntate se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 60-70 l/mp.

author avatar
Alina Costache
507 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger