AcasăNewsCOD GALBEN de furtuna. O noua atentionare nowcasting de la ANM

COD GALBEN de furtuna. O noua atentionare nowcasting de la ANM

Vremea continua sa fie capricioasa, de aceasta data aflate sub incidenta unui val de instabilitate aflandu-se localitati din doua judete situate in centrul tarii.

Asadar, in urmatoarele zeci de minute, respectiv pana la ora 14, se mentine in vigoare o atentionare nowcasting (cu efect imediat-n.r) emisa in urma cu scurt timp de catre specialistii in meteorologie.

Vremea se strica brusc, iar norii vor cerne ploi destul de insemnate, care vor cadea in aversa si pot cumula chiar si 25 l/mp. Precipitatiile vor fi insotite de descarcari electrice, dar si de vant cu intensificari ce pot capata aspect de vijelie.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie, valul brusc de instabilitate va cuprinde jumatatea de nord a judetului Sibiu – orasul Medias si „localitatile Dumbraveni, Laslea, Hoghilag, Biertan, Iacobeni, Agnita cu deplasare spre sud-estul judetului”, dar si in sudul judetului Mures. Mai precis, furtuna se va abate in zona localitatilor Sighisoara, Albesti, Danes, Apold, Vanatori.

Va amintim ca, pana la ora 13, mai multe localitati din judetul Constanta s-au aflat sub incidenta unei atentionari nowcasting de ploi insotite de fulgere si vijelii, in timp ce dimineata a plouat puternic si in Capitala.

author avatar
Cristina Stefan
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger