AcasăNewsCod galben de CEATA. Traficul, ingreunat pe mai multe drumuri din tara!

Cod galben de CEATA. Traficul, ingreunat pe mai multe drumuri din tara!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, duminica dimineata, mai multe atentionari cod galben de ceata valabile in mai multe zone din tara, in principal in regiunile Muntenia si Moldova.

Pana la ora 10:30, local in judetele Vrancea si Bacau, inclusiv pe drumurile judetene si drumul european E85, se va semnala ceata, vizibilitate fiind redusa sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

De asemenea, intre orele 10:00 si 14:00, in judetele Buzau, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, dar si in Capitala si in zona de campie a judetelor Arges, Dambovita si Prahova, precum si pe autostrazile A2 si A3, se va semnala ceata, care va determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a anuntat, duminica dimineata, ca pe mai multe drumuri din tara, mai ales din judetele Ialomita, Calarasi, Prahova, Suceava, Buzau, Giurgiu, Teleorman, Ilfov si municipiul Bucuresti se circula cu dificultate din cauza cetii, care pe alocuri reduce vizibilitatea sub 50 de metri. Si pe autostrazile A1, A2, si A3 ceata reduce vizibilitatea sub 100 de metri, iar pe alocuri chiar si sub 50 de metri.

Soferii trebuie sa adopte o conduita preventiva pe toata durata deplasarii pe drumurile publice, dat fiind conditiile meteorologice. Este necesar sa mearga cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor de drum, iar fiecare manevra in trafic sa se faca numai dupa o temeinica asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzator.

author avatar
Alina Costache
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger