AcasăNewsCod galben de ceata si chiciura

Cod galben de ceata si chiciura

Meteorologii au emis si pentru miercuri dimineata o avertizare de tip cod galben de ceata, dar si chiciura.

Administratia Nationala de Meteorologie avertizeaza ca sub incidenta codului sunt mai multe judete. Este vorba de Gorj, Valcea, Bacau, Vrancea, Neamt, Vaslui si Botosani, dar si Constanta.

Pana la ora 11:00, local in judetele Gorj si Valcea, inclusiv municipiile Targu Jiu si Dragasani, se va semnala ceata care determina reducerea vizibilitatii, local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri. Pana la ora 12:00, pe spatii extinse in judetele Bacau, Vrancea, Neamt, Vaslui si Botosani, meteorologii spun ca se va semnala ceata, iar vizibilitate va fi redusa sub 200 de metri, izolat 50 de metri, iar trecator va fi chiciura. Intre orele 10:00 si 13:00, in judetul Constanta (inclusiv autostrada A2) se va semnala ceata care determina vizibilitate redusa, local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri, izolat asociata cu depunere de chiciura.

Politistii le recomanda conducatorilor auto sa circule cu viteza adaptata la conditiile de drum. Acestia sunt sfatuiti sa foloseasca luminile de intalnire, iar daca vizibilitatea este scazuta, sa le foloseasca si pe cele de ceata. Insa, ce e mai inportant,  soferii trebuie sa tina cont si de faptul ca, in astfel de conditii, depasirea este cea mai periculoasa manevra.

author avatar
Andra Nesu
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger