AcasăNewsCod galben de ceata pentru mai multe judete din tara! Vezi zonele...

Cod galben de ceata pentru mai multe judete din tara! Vezi zonele vizate!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis duminica dimineata un cod galben de ceata pentru mai multe judete.

Meteorologii avertizeaza ca intre orele 10:00 si 13:00, local, in judetele Suceava, Botoșani, Neamt, Iași, Bacau, Vaslui, Vrancea și Galati, si inclusiv drumurile nationale și europene din acele zone, se vor semnala ceata ce determina vizibilitate redusa, local sub 200m, izolat sub 50 m; dar si burnita.

In plus, intre orele 10:00 si 16:00, in sudul jud. Caras-Severin, vantul va bate cu putere, reusind sa depaseasca local 60 – 70 km/h, izolat 90 km/h.

Meteorologii avertizeaza ca in zilelele urmatoare va fi o vreme in general inchisa. Duminica va ploua pe arii extinse in sudul si in estul tarii. Izolat cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp in Oltenia, Muntenia, in Carpatii Meridionali si Orientali, precum si in Subcarpatii Moldovei.

La munte, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla cu putere in regiunile sudice, centrale si in zona montana, zone in care rafalele vor depasi 50 km/h, cu precadere in cursul zilei. Temperaturile maxime vor urca pana in dreptul valorii de 2 grade in Moldova pana in jur de 14 grade in regiunile vestice, iar cele minime se vor situa intre 0 si 7 grade.

author avatar
Andra Nesu
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger