AcasăNewsCOD GALBEN de ceata pentru mai multe drumuri din tara! 12 judete...

COD GALBEN de ceata pentru mai multe drumuri din tara! 12 judete sunt sub atentionare!

Mai multe drumuri nationale se afla sub atentionare cod galben de ceata. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane avertizeaza ca in 12 judete din tara se circula cu dificultate.

Douasprezece judete din centrul si estul tarii, dar si judetul Teleorman, se afla duminica, pana in jurul orei 15.30, sub cod galben de ceata, se arata intr-o atentionare nowcasting emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Atentionarea este valabila pentru judetele Sibiu, Mures, Harghita, Covasna, Botosani, Vrancea, Galati, Bacau, Neamt, Vaslui si Iasi. In judete aflate sub cod galben, vizibilitatea este scazuta in aceasta perioada, local, sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri, iar in unele zone ceata este asociata cu depunere de chiciura.

Totodata, Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod similar si pentru judetul Teleorman, valabil pana la ora 16.00. Pe Autostrada A2 Bucuresti – Constanta, vizibilitatea este de 100-150 de metri pe tronsonul Bucuresti – Fundulea, sub 100 de metri pe tronsonul Lehliu – Drajna si sub 50 de metri pe tronsonul Cernavoda – Constanta.

Nici in Vaslui soferii nu stau mai linistiti. Aici vizibilitatea scade, pe alocuri, sub 50 de metri. In conditii asemanatoare se circula si pe DN15 Iernut – Ogra, in judetul Mures.

In judetul Constanta, pe DN39, pe podul in lucru de la Agigea, in perioada 23 decembrie 2013-20 ianuarie 2014, vor putea circula autovehiculele cu masa totala maxima autorizata de cel mult 5 tone. Cele care depasesc aceasta masa vor circula deviat, pe ruta A2 nod rutier Medgidia, DJ381 nod rutier Medgidia – Ciocarlia de Sus, DN3 Ciocarlia de Sus – Cobadin, DJ391 Cobadin – Mereni – Topraisar, DN38 Topraisar – Agigea, DN39 Agigea – Mangalia. Totodata, pe pod se mentine restrictia de viteza de 50 km/h.

Pe DN1 Bucuresti – Brasov, in zilele de sambata si duminica, intre orele 6:00 si 22:00, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, altele decat cele destinate exclusiv transportului de persoane, cu mentiunea ca pe tronsonul Centura Bucuresti – Otopeni – Ploiesti aceasta se aplica si autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

author avatar
Alina Costache
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger