AcasăNewsCOD GALBEN de ceață, miercuri dimineață, în zone din mai multe județe....

COD GALBEN de ceață, miercuri dimineață, în zone din mai multe județe. Ce au mai anunțat meteorologii!/Vizibilitate redusă în trafic

Avertizări de ultima oră de la meteorologi! Zonele aflate sub COD GALBEN! (sursa foto: gazetanoua.ro)

Dimineața zilei de miercuri, 30 noiembrie, a adus în peisaj ceața, în zone din câteva județe din Moldova. Meteorologii au transmis atenționări nowcasting COD GALBEN.

Mai precis, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare tip nowcasting COD GALBEN pentru zona joasă a județelor Suceava și Neamț, valabilă miercuri dimineață, 30 noiembrie, în intervalul orar 6:40 – 10:00.

Conform ANM, se vor semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, asociată cu burniță ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea poleiului sau a ghețușului.

Tot până la ora 10:00 este în vigoare un COD GALBEN nowcasting pentru județul Botoșani, atenționare prin intermediul căreia meteorologii transmit că se vor semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, asociată cu burniță ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea poleiului sau a ghețușului.

Avertizare de la Infotrafic: Reduceți viteza! Vizibilitate scăzută din cauza ceții

Și tot miercuri dimineață, cu puțin înainte de ora 7, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că, pe mai multe artere rutiere de pe raza județelor Bihor, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui, ceața reduce vizibilitatea în trafic, izolat, sub 200 de metri.

În acest context, pentru evitarea unor evenimente nedorite, șoferii aflați în trafic sunt sfătuiți să reducă viteza și să mărească distanța dintre mașini. „Recomandăm conducătorilor auto folosirea corespunzătoare a luminilor, evitarea opririi pe benzile de circulație, reducerea vitezei de deplasare și mărirea distanţei de siguranță dintre autovehicule”, au transmis reprezentanții Centrului Infotrafic.

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger