AcasăNewsCod galben de ceata! Care sunt judetele vizate!

Cod galben de ceata! Care sunt judetele vizate!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, joi dimineata, un cod galben de ceata valabil in judetele din Muntenia, Moldova, Oltenia si Transilvania.

Locuitorii din Olt, inclusiv din orasul Caracal, au fost atentionati asupra codului galben ce este valabil pana la ora 10:15. Ceata determina reducerea vizibilitatii local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri. In judetele Botosani, Bacau, Neamt, Vrancea si Galati, inclusiv drumurile nationale si europene aferente, pana la ora 10:30, se va semnala ceata, vizibilitatea fiind redusa sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Pana la ora 11:00, in zonele joase din judetul Harghita (inclusiv municipiul Miercurea-Ciuc). Codul galben va dura pana la ora 12:00, pe arii extinse in judetele Teleorman si Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti si drumurile nationale si europene aferente. Intre orele 10:00 si 12:00, se va semnala ceata pe arii extinse in judetele Ialomita, Calarasi si Giurgiu, inclusiv drumurile nationale si europene aferente. La fel ca in celelalte zone ale tarii, se va semnala ceata ce determina scaderea vizibilitatii, local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

Centrul Infotrafic a a avertizat ca sunt mai multe drumuri pe care traficul se desfasoara destul de greu din cauza conditiilor meteo. Judetele vizate sunt Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov si municipiul Bucuresti. Existe si zone in care vizibilitatea este redusa sub 50 de metri. Soferii sunt sfatuiti sa adopte o conduita preventiva pe toata durata deplasarii pe drumurile publice. Este necesar sa se ruleze cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor de drum, iar fiecare manevra in trafic sa se faca numai dupa o temeinica asigurare.

author avatar
Andra Nesu
199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger