AcasăNewsCOD GALBEN de CANICULA: Ce recomanda medicii pentru a ajuta organismul sa...

COD GALBEN de CANICULA: Ce recomanda medicii pentru a ajuta organismul sa lupte cu efectele caldurii excesive!

(foto: oron.ro)

Romania se afla in aceste zile sub COD GALBEN de CANICULA, temperaturile depasind, pe alocuri 36 de grade. Pentru a evita starile de rau sau deshidratarea, medicii va recomanda sa evitati sa mergeti foarte mult timp prin soare, sa beti cat mai multa apa si sa mancati fructe si legume proaspete.

Medicii va invata cum sa luptati cu efectele caniculei (foto: oron.ro)

Caldura excesiva poate afecta organismul, asa ca, in aceste zile in care intreaga tara se afla sun avertizare COD GALBEN de CANICULA, medicii va sfatuiesc sa evitati, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18. In cazul in care iesiti din casa la orele amiezii, e bine sa aveti tinute lejere, din fibre naturale, de culori deschise si sa purtati palarii sau sepci.

De asemenea, e recomandat sa beti lichide, in jur de doi litri pe zi – un pahar la circa 20 de minute – fara sa asteptati sa apara senzatia de sete. Totodata, specialistii spun ca e bine sa evitati alcoolul, care duce la dezhidratarea organismului, dar si a produselor cu multa cafeina (cafea, ceai, cola) si a bauturilor carbogazoase. Totodata, va este recomandat sa consumati iaurt, ca alternativa la apa, fructe si legume proaspete – pepene galben, rosu, prune, castraveti, rosii- pentru ca acestea contin o mare cantitate de apa.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, medicii recomanda, de asemenea, ca, in cazul in care stati in incaperi cu aer conditionat, sa setati temperatura in asa fel incat sa nu fie foarte scazuta.

Meteorologii au emis, marti, o atentionare COD GALBEN de CANICULA, valabila in intervalul 20-22 iunie. Potrivit ANM, vremea va fi calduroasa in toata tara, iar in cursul dupa-amiezelor va fi canicula, se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35-36 de grade. Vineri,  temperatura va ajunge si la 37 de grade, in sud si sud-est. De asemenea, meteorologii au anuntat ca disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi, pe arii extinse, pragul critic de 80.

author avatar
Cristina Stefan
337 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger