AcasăNewsCOD GALBEN. Ceata si vant puternic, de peste 60 km/h, in unele...

COD GALBEN. Ceata si vant puternic, de peste 60 km/h, in unele zone din tara

Prima parte a zilei de joi aduce ceata si vant, in unele zone. Mai exact, fenomenele se vor semnala pana dupa pranz.

In acest sens, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis trei atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN, prin intermediul carora anunta cum anume se va manifesta vremea in urmatoarele ore.

Mai precis, pana la ora 12 ramane in vigoare o atentionare de ceata, valabila pentru zonele joase din judetul Harghita, inclusiv in perimetrul drumurilor naţionale și europene. Fenomenul duce la diminuarea vizibilitatii sub pragul a 200 de metri, la nivel local, posibil si sub limita a 50 de metri, insa doar izolat.

Din cate mai anunta meterologii, nici vantul nu va lipsi din peisajul zilei de joi, astfel ca, pana la ora 11 este valabil un COD GALBEN pentru judetele Caras-Severin si Timis, atentionare prin care specialistii de la ANM informeaza ca se vor semnala intensificari de peste 70-80 km/h. Totodata, a fost emisa si o alta astfel de atentionare de vant, emisa pentru sudul judetului Sibiu, incluzand zona montana si municipiul cu acelasi nume, prin care se specifica faptul ca rafalele pot depasi 60 km/h, posibil si 70 km/h, in regiunea de munte.

sursa foto: satmareanul.net

author avatar
Cristina Stefan
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger