AcasăNewsCOD GALBEN. Ce zone sunt la aceasta ora afectate de ceata!

COD GALBEN. Ce zone sunt la aceasta ora afectate de ceata!

Desi fenomenul s-a instalat inca de la primele ore ale zilei, ceata nu se va lasa dusa din peisaj pana catre amiaza. Motiv pentru care, meteorologii au emis avertizari prin care anunta ca vizibilitatea e diminuata simtitor, ca urmare a valului de negura.

Astfel, pana la orele 13, o atentionare nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN ramane valabila pentru judetele Giurgiu si Teleorman, unde, pe arii extinse, se va semnala ceata, fenomen ce va afecta si judetele Ialomita, Calarasi, Buzau si Braila, insa aici ceata se va semnala doar local.

Cum pacla va duce la scaderea vizibilitatii sub 200 de metri, izolat si sub 50 de metri, iar cuprinse de aceasta atentionare a meteorologilor sunt si drumurile nationale si europene aferente acestor judete, precum si autostrazile A1, A2 si A3, participantilor la trafic li se recomanda sa circule cu foarte mare atentie, pentru a se evita producerea unor accidente.

Totodata, specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie au anuntat, in cursul acestei dimineti, ca pana la ora 14, Mehedintiul, Doljul, Oltul si Gorjul, precum si drumurile nationale si europene ce strabat aceste judete sunt sub atentionare de ceata, fenomen ce va cauza scaderea vizibilitatii in trafic.

Sursa foto: aradon.ro

author avatar
Cristina Stefan
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger