AcasăNewsCocteiluri de vara pe care ti le poti face acasa

Cocteiluri de vara pe care ti le poti face acasa

Gustoasele cocteiluri pe care dai o multime de bani intr-un bar le poti pregati si tu in bucataria ta

In timpul verii, un cocteil aromat, cu alcool sau fara, poate tenta pe oricine.

Multe dintre cele din comert sau din baruri si restaurante nu numai ca sunt destul de scumpe, dar contin si ingrediente mai putin sanatoase si destul de bogate din punct de vedere caloric, cum ar fi siropul de porumb cu continut ridicat de fructoza. Iar fructele, desi apar adesea fotografiate in meniu, nu sunt incluse in cocteil decat rar, ele fiind inlocuite cu coloranti si cu potentiatori de arome.

Gustoasele cocteiluri pe care dai o multime de bani intr-un bar le poti pregati si tu in bucataria ta

In plus, unele bauturi de acest gen contin si alte ingrediente artificiale, cum ar fi guma xantan, guma de ester, guma de celuloza, pentru ca bautura sa capete consistenta dorita. Pentru a evita insa toate aceste dezavantaje pe care ti le poate aduce un cocteil cumparat, poti incerca sa faci acasa unul din cele de mai jos. Sunt mult mai sanatoase si nutritive fata de cele din comert.
1. Watermelon Lemonade

Pentru patru portii (o portie are aproximativ 225 de mililitri): 4 cani de marime medie cu pepene rosu, fara seminte, tocat cuburi; sucul de la 3 lamai; gheata. Paseaza pepenele si sucul de lamaie intr-un blender si adauga gheata. Varianta cu alcool: adauga 42 de mililitri de votca (inseamna 97 de calorii in plus).

2. Skinny Colada

Pentru patru portii (o portie are 170 de mililitri): doua cesti mai mari cu bucati de ananas congelate si doua cesti cu apa de nuca de cocos. Paseaza ingredientele intr-un blender. Daca vrei ca aspectul sa dea pe spate musafirii, pe marginea paharului din care vei bea cocteilul pune fulgi de cocos (dupa ce ai aplicat putina miere, ca sa se lipeasca fulgii). Varianta cu alcool: adauga 42 de mililitri de rom (inseamna 97 de calorii in plus).
3. Cucumber Mojito

Pentru patru portii (o portie are 170 de mililitri): doua cesti de marime medie cu castravete fara seminte, partial curatat de coaja si tocat, doua cesti cu apa rece, sucul de la o lamaie verde, o lingura cu miere, o jumatate de cana cu menta proaspata si gheata zobita. Paseaza toate ingredientele, cu exceptia mentei si a ghetii, iar apoi adauga-le si pe acestea doua, dupa ce ai zdrobit putin frunzele cu o lingura (marginile cubuletelor de gheata vor taia frunzele de menta si vor elibera aroma). Varianta cu alcool: adauga 42 de mililitri de rom (inseamna 97 de calorii in plus).

 

author avatar
National
904 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger