AcasăNewsCocos s-a razbunat pe Pescariu. Baza „Cutezatorii” revine la RA-APPS

Cocos s-a razbunat pe Pescariu. Baza „Cutezatorii” revine la RA-APPS

Ex-soțul Elenei Udrea i-a tras-o și el fostului partener de afaceri legale și ilegale. C-așa-i în tenis!

Nu stiu daca mai tineti minte, dar, in 2014, Dorin Cocos a fost acuzat de fapte de coruptie in Dosarul Microsoft. El a fost turnat de prietenul sau si cel cu care impartise spaga in aceasta afacere, fostul tenismen, Dinu Pescariu. Acum roata s-a intors, si Cocos l-a turnat pe Pescariu in legatura cu ceva nereguli privind preluarea bazei sportive „Cutezatorii”. Razbunare, cum ar veni. Si Pescariu a dat cu subsemnatul la DNA, iar acum e urmarit penal. Deh, intre ei denuntatorii…

Ex soțul Elenei Udrea i a tras o și el<br >fostului partener de afaceri legale<br >și ilegale C așa i în tenis

Pescariu l-a inregistrat pe Cocos cum ii cerea sa antedateze niste chitante. Pasamite acestea trebuia sa acopere un „imprumut” de la Pescariu, din 2011, de 500.000 de euro. Bani care s-au dovedit a fi spaga impartita de cei doi din contractul Microsoft. Pe atunci, ca sa scape de acuzare, Pescariu a decis sa colaboreze cu anchetatorii si le-a predat inregistrarea cu pricina. Acum a venit vremea ca Dorin sa-l toarne pe Dinu. C-asa-i in tenis! Ieri, Pescariu a mers la DNA, dar dupa ce, alaltaieri, procurorii au ridicat documente de la baza sportiva pentru a vedea in ce conditii a fost trecuta din proprietatea statului in cea privata.

Cutezatorii, un pic de istorie

De-a lungul timpului, sub comunisti, „Cutezatorii” a avut mai multe nume, dar acesta este cel mai cunoscut.  Baza cuprindea mai multe corpuri de cladire (un fleac de 3.000 de metri patrati), un teren de volei si altul de fotbal,  ceva acareturi, dar si un teren aferent de 60 de hectare. In 2003, baza sportiva Cutezatorii este trecuta de la ministerul Educatiei la RAAPPS. Ministru era Ecaterina Andronescu, secretar general era Mihnea Costoiu, ambii trecand, ieri, pe la DNA. Culmea, Cati Andronescu sustine ca ea n-a semnat nimic.

Parte din<br >profitul baban<br >de la<br >Cutezătorii<br >a plecat în<br >Bulgaria<br >într un<br >complex luxos<br >de golf

In 2004, RAAPPS incheie cu Fundatia Dinu Pescariu un „contract de locatiune” pe 10 ani, prin care Pescariu exploata baza Cutezatorii contra unei sume de 9.000 de euro pe luna. Pescariu transforma locul intr-un complex exclusivist. Atentie, aici, un abonament cu acces la facilitatile clubului (Spa, bazine, masaje etc) este mai scump decat, spre exemplu, unul similar la complexul Stejarii a lui Ion Tiriac.  Asta ca sa intelegeti cat de multi bani a facut Pescariu aici. De fapt, ce s-o mai dam de gard, atat de multi incat a investit si in turismul sportiv de tip golf, in tara vecina si prietena, Bulgaria.

Unde-i buba?

Ceea ce cauta procurorii este legat de un act, prin care drepturile lui Dinu Pescariu asupra bazei „Cutezatorii” se prelungesc pana in … 2034. Mai precis, in 23 iunie 2009, tot ministerul Educatiei (din nou cu Andronescu la conducere si Costoiu drept secretar de stat) incheie un act aditional cu Fundatia Dinu Pescariu, prin care contractul de locatiune se prelungeste pe o perioada de 25 de ani, adica pana in 2034. Culmea, chiria ramane tot 9.000 de euro. Ideea era, ca pana in acel an, sau poate chiar atunci, Pescariu sa cumpere baza.

Baza sportivă<br >Cutezătorii<br >o adevărată<br >mină de <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagaur title=aur data wpil keyword link=linked>aur<a>

Din cate am priceput, aici s-ar afla buba de care se teme Pescariu. Vom vedea ce se mai petrece in legatura cu asta la DNA, dar avem o presimtire: „Cutezatorii” se va intoarce la RA-APPS, lasandu-l pe Dinu, turnatorul lui Cocos, cu buza umflata. Si pe sora lui in aer, pentru ca ea este cea care conduce, de mult, complexul de megalux. Vezi, Dinu, zicala „ce tie  nu-ti place, altuia nu-i face” e inca valabila.

A luat ce-a lasat Elan Schwartzenberg

Mereu numai prin cercuri de high-life, Dinu Pescariu a fost casatorit, vreo trei ani, cu o frumoasa a momentului, de mare succes prin advertising si PR, pe nume Ileana Popescu, astazi Ileana Badiu (nascuta in 1974).

Na ți o ție<br >dă mi o mie

Da, a luat-o, dar numai dupa ce a lasat-o libera un alt afacerist controversat, Elan Schwartzenberg. Schwartzenberg a iubit-o ce-a iubit-o pana a dat de Mihaela Radulescu. Noroc ca era fostul tenismen prin preajma… Pentru ca Popescu e un nume nu tocmai de vita, dupa divortul de Dinu, Ileana a pastrat numele acestuia.

Ileana Badiu

Acum, la acesta s-a adaugat numele noului sot, Badiu.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.759 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger