AcasăNewsCocos recunoaste „contractele mortii” cu spitalele

Cocos recunoaste „contractele mortii” cu spitalele

Seria de dezvaluiri din „National” cu privire la faptul ca, in realitate, cel mai mare jucator pe piata vanzarii de consumabile medicale catre marile spitale este Dorin Cocos se pare ca a fost confirmata chiar de catre miliardar.

Pentru ca, dupa cum sustin surse apropiate anchetei, ancheta privind „contractele mortii” a avansat rapid dupa ce atat fostul sot al Elenei Udrea, cat si unul dintre angajatii cheie ai acestuia ar fi dat cu subsemnatul, identificandu-i pe toti medicii si managerii de spitale care au luat spaga pentru a „inghiti” achizitionarea a zeci de tone de pulbere hemostatica.

Sub scaunul masinii

Astfel ca acum procurorii au la dispozitie si amanunte cheie, pe baza carora pot construi un dosar beton. Astfel, intermediarul spagii ar fi recunoscut nu doar ca a dat bani medicilor, dar ar fi si explicat cu lux de amanunte modul in care aveau loc „tranzactiile”. Astfel, pentru a da un singur exemplu, intalnirile cu un medic aveau loc in incinta unui complex rezidential de lux, unde acesta isi lasa masina deschisa. Spaguitorul deschidea usa autoturismului si aseza punga plina cu bani sub scaunul din dreapta fata, dupa care pleca.

17 milioane pe zi

Iar cum datorita masurilor de prevedere luate de catre cei implicati realizarea unui posibil flagrant era mult ingreunata, aceste marturii au o insemnatate deosebita pentru procurorii care se pregatesc sa trimita in instanta un nou dosar spectaculos. Care, cu siguranta, va macina nu doar sistemul sanitar de stat, dar si o buna parte din clasa politica romaneasca, din cauza numelor grele implicate in aceasta retea care, intr-o singura zi, semna contracte de peste 17 milioane de euro cu trei mari spitale.

author avatar
Catalin Tache
921 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger