AcasăNewsCocos a “cantat” tot in dosarul ANRP

Cocos a “cantat” tot in dosarul ANRP

Omul de afaceri Dorin Cocos incearca sa se salveze de la o condamnare usturatoare, “cantand” tot in fata judecatorilor si detaliind cum a impartit milioanele de euro fostilor membri din Comisia ANRP.

Dorin Cocos a recunoscut toate faptele si vrea sa fie judecat mai repede

Audiat ieri la Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul in care este judecat alaturi de fiul sau Alin Cocos, de fosta sefa a DIICOT Alina Bica si de fosti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, Dorin Cocos a fost lovit parca de fulgerul sinceritatii. El a recunoscut toate acuzatiile si a povestit in amanunt judecatorilor cum l-a ajutat pe afaceristul Gheorghe Stelian in cazul despagubirilor de la ANRP, in schimb cerand sa fie judecat mai repede si sa se tina cont de colaborarea sa.

Cum s-au impartit milioanele de euro la ANRP

Astfel, Cocos a aratat ca il cunostea pe Gheorghe Stelian inca din anul 2006 si ca s-a imprietenit cu acesta dupa mai multe afaceri imobiliare. El a precizat ca pe Sergiu Diacomatu l-a intalnit in anul 2010, iar acesta i-a spus ca lucreaza la ANRP. „Ulterior am aflat ca (Diacomatu, n.r.) este vicepresedinte, iar pentru ca Gheorghe Stelian avea un dosar la ANRP, l-am rugat sa ne ajute. I-am promis bani, 2,5 milioane de euro, bani pe care i-am spus ca ii voi da in mai multe transe. I-am promis si sprijin politic, ca sa ramana in functie. Diacomatu mi-a spus atunci ca ma ajuta, dar ca are nevoie de sustinere”, a aratat Dorin Cocos in sala de judecata. El a mai spus ca, ulterior, printr-o cunostinta, a intrat in legatura cu Crinuta Dumitrean, care atunci era sefa Comisiei Centrale de Despagubiri, careia i-a promis 800.000 de euro. „Pentru al doilea dosar al lui Gheorghe Stelian, stiam ca acesta vrea sa obtina peste 300.000 de euro. Diacomatu avea deja sprijin politic, i-am dat si cinci milioane de euro. Crinutei Dumitrean un milion de euro, lui Dragos Bogdan i-am dat 800.000 de euro. Precizez ca toti acesti bani ii dadeam in transe, ca sa ma asigur ca dosarul va fi rezolvat. Atat le-am zis: sa rezolve dosarul, sa bage despagubiri”, a aratat Cocos. Intrebat de ce a ajuns sa faca aceste lucruri, Dorin Cocos a declarat ca a primit opt milioane de euro pentru rezolvarea pozitiva a celui de-al doilea dosar al lui Gheorghe Stelian. „Eu am primit, pentru al doilea dosar, opt milioane de euro ca sa rezolv problema, dar am ramas doar cu 1,2 milioane de euro. In 2013 am cunoscut-o si pe Alina Bica. Niciodata nu am vorbit cu aceasta de bani sau terenuri”, a aratat Cocos. El a mai aratat ca „era de notorietate ca la ANRP toti membrii se intelegeau inainte de sedinta”. „Nu am avut emotii ca nu vor da vot pozitiv . Toate functiile se dadeau politic in ANRP, dar eu personal nu l-am ajutat politic pe Diacomatu. I-am spus ca il ajut politic doar ca sa il linistesc”, si-a incheiat Cocos declaratia.

author avatar
Andrei Coman
1.491 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger