AcasăNewsCocoana, "ucigasul cu Ferrari", condamnat definitiv la 4 ani inchisoare!

Cocoana, „ucigasul cu Ferrari”, condamnat definitiv la 4 ani inchisoare!

Adrian Cocoana

Adrian Cocoana, barbatul care conducea un autoturism Ferrari si a accidentat mortal, in august 2008, un tanar care se afla pe un trotuar din zona centrala a Timisoarei, a fost condamnat definitiv, joi, la patru ani de inchisoare cu executare, in urma unei decizii a Curtii de Apel Craiova.

Adrian Cocoana

Curtea de Apel Craiova a judecat recursul inaintat fata de sentinta Tribunalului Dolj prin care Adrian Cocoana, barbatul acuzat de ucidere din culpa dupa ce a accidentat mortal un tanar aflat pe trotuar, in zona centrala a Timisoarei, avea de executat patru ani de detentie.

Avocatul mamei tanarului care a murit, Florin Kovacs, a declarat ca magistratii Curtii de Apel Craiova au decis, joi, sa respinga recursul inaintat de Adrian Cocoana si sa mentina condamnarea acestuia la patru ani de inchisoare cu executare, formulata de Tribunalul. „Este o decizie mult asteptata, obtinuta cu mari sacrificii, pentru ca stiti cat a trebuit sa luptam pentru decizia asta. Ma bucur ca am reusit sa demonstram ca in Romania mai exista justitie”, a spus Kovacs.

El a precizat ca decizia Curtii de Apel Craiova este definitiva si irevocabila, Adrian Cocoana urmand sa fie incarcerat in „cel mult doua-trei zile”.

Adrian Iosif Cocoana a fost arestat preventiv in 21 august 2008, pentru 29 de zile, dupa ce, conducand cu viteza, a scapat autoturismul Ferrari de sub control si a accidentat mortal un tanar aflat pe trotuar, in zona centrala a Timisoarei. Mandatul de arestare a fost apoi prelungit.

Seful Politiei Rutiere Timis, Florin Bolbos, declara la acea vreme ca soferul avea viteza foarte mare in momentul accidentului, fiind pe o portiune de drum drept. Pe sensul sau de mers, pe ambele benzi erau masini in fata sa, iar el a intrat in depasire pe contrasens. Pentru ca veneau masini din fata, a vrut sa intre pe sensul sau, a lovit un taximetru, care a ricosat in dreapta, iar Ferrari-ul s-a izbit de un cap de pod, insa inainte a lovit si doi pietoni.

Soferul a fugit atunci de la locul accidentului si s-a predat Politiei dupa aproape 24 de ore. El le-a spus oamenilor legii ca a plecat de la locul accidentului dupa ce s-a speriat de multimea care-i spunea ca este un criminal. Tanarul de pe trotuar lovit de masina, Lucian Reja, a murit la scurt timp la spital, in timp ce prietena acestuia, Cristina Rohnean, lovita si ea de acelasi autoturism, a suferit cateva leziuni. Pasagerii din taximetru, doua femei si doi copii, au scapat nevatamati.

 

 

author avatar
Ciprian Purice
1.490 afisari

1 COMENTARIU

  1. ‘LACRIMA RUTIERA’ – ‘ ASASINII SOSELELOR ‘ AU FOST FAVORIZATI DE MAGISTRATI CU 20.000 DE ANI DE INCHISOARE IN 20 DE ANI !
    Anual sunt condamnati pentru ‘ ucidere din culpa’ adica pentru o ‘crima rutiera’ in care MOARE UN OM, aproximativ 300 de ‘ asasini ai soselelor ‘ din care 80% la condamnari cu suspendarea pedepsei, adica la…libertate. Un calcul sumplu arata ca daca 250 dintre infractori ar fi executat in penitenciar cel putin 4 ani de detentie, intr-un an acestia ar fi executat pedepse in cuantum de 1000 de ani, iar in 2o de ani s-ar fi adunat 20.000 de ani de executarea pedepsei in penitenciar !!!
    Daca in Romania cea mai corupta tara din UE, ar fi existat o JUSTITIE REALA A ACCIDENTELOR RUTIERE, asa cum exista in tarile normale cu o justitie normala in care viata victimelor nu este dispretuita, numarul tragediilor rutiere ar fi fost mult mai mic. Justitia inumana si degradanta este indirect vinovata de ‘ genocidul rutier ‘ din ultimii 20 de ani
    Aceasta este si concluzia celor prezenti duminica 20 noiembrie in Piata Universitatii care au venit la cea de a – Xi – a editie a proiectului LACRIMA RUTIERA ce a avut loc cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier cand au fost comemorati cei 65.000 de OAMENI decedati in perioada 1990 – 2011.
    Pentru a intelege ce a stat la initierea proiectului ‘ LACRIMA RUTIERA ‘ care la prima editie in 2001 ce a avut loc la sala Arcub avand ca motto:
    ” ASASINII SOSELELOR DORMITI LINISTIT. JUSTITIA VA VEGHEAZA SOMNUL ”
    puteti citi articolele ” S-A FACUT DE RAS CA PROCUROR, DAR A FOST PROMOVAT SEF LA DNA ” (2011), ” EXPERTUL M-A FACUT DIN VICTIMA VINOVATA ” (2011), ” CORNELIA GALAVAN FEMEIA IN CARJE CARE A INVINS SISTEMUL ” (2009)
    Google – Cornelia Galavan, LACRIMA RUTIERA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger