AcasăNewsCocktailuri ”Bromance” si taco ”El Trumpo”

Cocktailuri ”Bromance” si taco ”El Trumpo”

”Omul racheta” si ”batranul senil” salta turismul si gastronomia singaporeze

Restaurantele si barurile din Singapore rivalizeaza in inventivitate profitand de summit-ul istoric intre liderii nord-coreean si american.

Omul racheta si batranul senil salta turismul si gastronomia singaporeze

Orasul-stat din sud-estul Asiei a fost mereu mandru de dinamismul gastronomiei sale si multe restaurante au asteptat avenimentul de astazi care va plasa Singapore in centrul atentiei lumii. La Lucha Loco, un restaurant mexican, oaspetii pot opta pentru „El Trumpo”, un taco cu friptura si castraveti tocati. Sau pentru ”Omul Racheta”, dupa cum l-a numit Donald Trump pe Kin Jong-un, un taco cu pui prajit in stil coreean. Este de notorietate ca presedintele american iubeste burgeri, iar mai multe restaurante au profitat pentru a prezenta versiunea lor de ”fusion” a fast-food-ului american clasic. Pentru aceasta ocazie, multe unitati au adaugat la burgeri kimchi, varza fermentata omniprezenta pe peninsula coreeana. La ”Simfonia”, un restaurant italian mai rafinat, s-a pus accentul pe liderul norde-coreean. Special creat pentru aceasta ocazie, meniul RBW (red, blue and white, culori comune steagurilor american si nord-coreean) ofera carne de vita  japoneza si caviar, doua feluri de mancare  adorate de Kim. La ”Hopheads”, un bar langa strada comerciala Orchard Street, exista cocktailul „Bromance”  in care se afla berea, tequila, Cola dietetica si soju, un amestec de alcool coreean. La ”Escobar” se pot degusta taria ”Trump” pe baza de bourbon sau ”Kim”, un cocktail rosu pe baza de soju.

Cinci teme principale

Denuclearizarea va fi principalul subiect al summit-ului de la Singapore. Pentru Washington, ea trebuie sa fie ”completa, verificabila si ireversibila”. Phenianul s-a angajat, declarativ, la acest deziderat dar nu se stie ce concesii e gata sa puna pe masa Kim. Coreea de Nord dispune de 50 de kg de plutoniu, destul pentru a face multe bombe nucleare si poseda o capacitate considerabila sa produca arme cu ajutorul uraniului. Potrivit expertilor, vor fi necesari ani pentru a dezmembra un arsenal nuclear construit in secret timp de decenii. O dezarmare totala si imediata a Phenianului, ar fi de domeniul SF. Alt subiect este semnarea unui tratat de pace al razboiului intercoreean (1950-1953), deocamdata incheiar doar pe baza unui armistitiu, cele doua Corei fiind, tehnic, inca in razboi.Normalizarea relatiilor diplomatice SUA-Coreea de Nord este un alt punct al summit-ului.Trump a lasat sa se inteleaga ca exista si optiunea unei vizite a lui Kim Jong-un la Casa Alba. In acest context apare si ridicarea sanctiunilor ONU impotriva Phenianului dar SUA conditioneaza aceasta masura tot cu ”denuclearizarea completa” a Nordului, si nu pe ”etape” cum doreste Phenianul. Alt subiect este situatia drepturilor omului in Coreea de Nord, un subiect ”imperativ” apreciaza comunitatea internationala, in conditiile in care Nordul este o imensa inchisoare si un lagar de concentrare pentru ”dusmanii poporului”. Nu in cele din urma, discutiile se vor axa si pe ”securitatea” lui Kim si a regimului sau, odata cu denuclearizarea tarii. Fara arma nucleara, Kim Jong-un stie foarte bine ca ar putea avea soarta unor dictatori precum Saddam Hussein, Ghadafi sau chiar Ceausescu.

Un summit platit de ziaristi

Peste 3000 de jurnalisti vor acoperi evenimentul. Dar, in Singapore, oras extrem de scump, informatia are pretul ei. Spatii de media-center de 12 metri patrati se platesc cu 8000 de dolari singaporezi (5000 de euro). Televiziunea publica japoneza NHK a rezervat curse si camere de hotel pentru 100 de persoane, BBC a trimis 80 de jurnasisti iar Coreea de Sud 100. Indignata de preturile singaporeze, presa japoneza se intreba daca costurile pentru delegatia nord-coreeana nu vor fi platite de ziaristi, in cele din urma. Spre exemplu, inchirierea de locatii de difuzare live ar costa media  pana la 15.000 de dolari (9.500 de euro) pe zi. caseta

De Niro: Fuck Trump!

Celebrul actor Robert De Niro nu iubeste politica lui Trump si tine sa arate asta cu orice ocazie. Ultima s-a ivit duminica, in timpul ceremoniei Tony Awards, cand starul american a profitat ca era pe scena pentru a-l injura pe presedintele american. De Niro a fost pe scena Radio City Music Hall din New York pentru a-l introduce pe Bruce Springsteen, care a cantat la Premiile Tony. ”O sa spun o singura chestie. Fuck Trump”, a spus, fara vreun preambul, De Niro.  Publicul format din actori, regizori si producatori s-a ridicat in picioare, a ovationat si aplaudat, iar De Niro a adaugat: Nu mai spunem jos cu Trump. Spunem fuck Trump. Postul CBS, care retransmitea evenimentul, a acoperit pentru telespectatori injuratura lui De Niro dar cei prezenti au lansat deja pe Twitter momentul.

author avatar
Tudor Borcea
76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger