AcasăNewsCocaina gasita in bagajul unei pasagere ajunse pe Aeroportul Otopeni

Cocaina gasita in bagajul unei pasagere ajunse pe Aeroportul Otopeni

La cum merg lucrurile in Romania, nu ar fi exclus sa-i vedem pe mascati trimisi sa o aduca la audieri pe Viorica Dancila

Lucratorii vamali pe Aeroportul Otopeni s-au confruntat cu o situatie desprinsa, parca, dintr-un film.

Aeroportul Otopeni

UPDATE: Iata ce au precizati procurorii DIICOT despre acest caz:

„Prin procesul-verbal de sesizare din oficiu intocmit la data de 22.11.2018, inregistrat la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera – Centrul de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucuresti – Otopeni s-a sesizat cu privire la savarsirea infractiunii de trafic international de droguri de mare risc.

In actul de sesizare s-a retinut ca la data de 22.11.2018, pe aeroportul Henri Coanda – Bucuresti, a fost depistata o persoana de sex feminin, cetatean australian, care a introdus pe teritoriul Romaniei aproximativ 3 kilograme de substanta de culoare alba susceptibila a constitui cocaina.

In fapt s-a retinut ca la data de 22.11.2018, in jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei  Aeroport Henri Coanda – Otopeni s-a prezentat pentru a intra in tara, calatorind din directia Lisabona, o persoana de sex feminin, cetatean australian, in varsta de 47 de ani.

Suspectei i-au fost efectuate formalitatile de frontiera, aceasta intrand pe teritoriul Romaniei.

Ulterior, suspecta s-a prezentat in zona de preluare a bagajelor de cala si a ridicat un bagaj tip troler de dimensiuni mari, de culoare roz, dupa care s-a deplasat in zona destinata controlului vamal, incadrandu-se pe culoarul verde ,,Nimic de declarat”, cu intentia de a parasi sala de vama.

Organele vamale impreuna cu ofiterii de frontiera au procedat la oprirea suspectei si la efectuarea unui control asupra sa si asupra bagajelor acesteia.

In urma controlului asupra trolerului, a fost gasita o cutie din carton de culoare albastra, de dimensiunile unei cutii de pantofi, inscriptionata cu un desen.

S-a procedat la deschiderea cutiei respective, ocazie cu care au fost gasite 10 cutii din carton, tip cadou, avand culorile rosu si galben, in  cutiile respective fiind  gasite 34 de ambalaje din plastic transparent care contineau cate cinci batoane in forma de trabucuri, ambalate in folie de aluminiu de culoare argintie, in total fiind 170 de astfel de batoane. Autoritatile vamale au  desfacut unul dintre acele batoane si au constatat ca in acesta se afla o substanta pulverulenta de culoare alba care a reactionat pozitiv la testul de cocaina.

In cauza s-a dispus efectuarea unei constatari fizico-chimice asupra substantelor care se aflau in cele 170 de batoane introduse in Romania, in urma analizei stabilindu-se  ca aceste substante sunt constituite din 2533,68 grame de cocaina.

Cauza este instrumentata impreuna cu politisti de frontiera din cadrul  Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti.

Facem precizarea ca pe parcursul intregului proces penal persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.”

–––––––––-

Acestia au gasit, joi dimineata, in bagajul unei pasagere din Australia -care venise pe Aeroportul Henri Coanda de la Lisabona -o cantitate ce depasea 3 kilograme de cocaina, conform Antena3. Cazul de fata a fost preluat de catre procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. De altfel, din cate anunta aceeasi sursa, femeia a fost adusa deja la audieri la DIICOT.

261 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger