AcasăNewsCoca-Cola, McDonald’s si Philip Morris, falimentate de UE

Coca-Cola, McDonald’s si Philip Morris, falimentate de UE

Daca Uniunea Europeana nu gaseste solutii pentru iesirea din criza euro, companii uriase pot  intra in faliment. Printre acestea se numara Coca Cola, Philip Morris si Mc Donald’s..

Ferm. Mario Draghi nu accepta tiparirea suplimentara de bani, nici macar de dragul Coca Cola

Bank of America a dat publicitatii un raport din care reiese ca o serie de firme americane sunt extrem de vulnerabile in cazul prabusirii zonei euro.  Cea mai expusa dintre toate este Coca-Cola Enterprises Inc.  Aceasta firma produce si vinde produsele Coca-Cola numai in Europa de Vest. Conform Bank of America, o alta companie vulnerabila ar fi Philip Morris (producatorul de tigarete prezent si in Romania) care vinde circa 41% din productia sa in Europa.  In topul companiilor expuse la faliment se mai afla si  McDonald’s Corp., cel mai mare lant de fast-food din lume, care comercializeaza aproape jumatate din productia sa in Europa. Potrivit unui sondaj realizat de Reuters in randul a 50 de analisti financiar-bancari din UE si SUA, pentru iesirea din criza a zonei euro si a UE este necesara suplimentarea tiparirii de bani de catre Banca Centrala Europeana, asa cum au facut cand a fost nevoie Federal Reserve din SUA si Banca Angliei. Noul sef al BCE, Mario Draghi, respinge insa categoric aceasta solutie, pe motiv ca ar duce la pierderea credibilitatii bancii.

author avatar
Arpad Dobre
396 afisari

1 COMENTARIU

  1. prea mica probabilitatea sa intre in faliment aceste firme. nu exista persoana care sa nu manance un hamburger sa bea o cola sau sa fumeze.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger