AcasăNewsCoalitia vrea reducerea numarului de parlamentari la 388 si comasarea alegerilor!

Coalitia vrea reducerea numarului de parlamentari la 388 si comasarea alegerilor!

Verestoy Attila

Senatorul UDMR Verestoy Attila a dezvaluit luni ca in sedinta coalitiei s-a stabilit de principiu recucerea la 388 a numarului de parlamentari si ca nu s-a discutat despre asumarea raspunderii pe pachetul de legi electorale.

Verestoy Attila

„Coalitia a cazut de acord asupra a trei principii, respectiv: 300 de deputati, 88de senatori si un vot compensat pe liste de aproximativ o treime. Aceasta treime va depinde de rezultatul inregistrat la referendum pe care il vom avea abia in luna ianuarie. in cel mai scurt timp cu putinta, coalitia va elabora legile necesare pentru a fi promovate in Parlament”, a explicat Verestoy.

El a precizat ca in sedinta de luni a coalitiei nu s-a discutat despre asumarea raspunderii Guvernului pe pachetul de legi electorale.

„Sunt convins ca partidele din coalitie au forta necesara pentru a adopta pachetul de legi privind comasarea alegerilor si reducerea numarului de parlamentari, prin procedurile parlamentare obisnuite”, a mai spus senatorul UDMR.

In acelasi timp, si liderul UDMR, Kelemen Hunor, a marturisit intentiile coalitiei de la guvernare. „Noi am discutat luni in coalitie cateva principii si se contureaza o decizie, un compromis atat din partea noastra, cat si din partea PDL. Aceste principii cu care am fost de acord cu totii inseamna comasarea alegerilor anul viitor, undeva in noiembrie, ramanerea la sistemul bicameral, cu reducerea numarului de parlamentari. La Camera Deputatilor numarul de parlamentari va fi de 300-301, iar la Senat ramane varianta cu 88 de senatori, cate doi pentru fiecare judet si cate unul pentru fiecare sector al Capitalei”, a declarat Kelemen Hunor.

author avatar
Ciprian Purice
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger