AcasăNewsCoaliția de guvernare a decis: taxele și impozitele locale se vor majora...

Coaliția de guvernare a decis: taxele și impozitele locale se vor majora cu 50%

nicolae ciucaCoaliția de guvernare a decis: taxele și impozitele locale se vor majora cu 50%

Impozitele și taxele locale vor crește cu 50%, fiind vorba despre o decizie luată unanim în cadrul coaliției de guvernare.

Premierul Nicolae Ciucă a recunoscut, miercuri, că taxele și impozitele locale vor fi majorate cu 50%, la cererea aleșilor locali, la 1 ianuarie 2023.

Taxele și impozitele locale, majorate de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, s-a codit să spună acest lucru, deși a declarat că un amendament a fost depus de PSD și PNL în Parlament, pentru modificarea OG 16/2022 care a făcut „praf” Codul fiscal în iunie.

Iată ce a spus Ciucă, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia:

„Este un amendament care a fost discutat şi la nivelul coaliţiei, a fost discutat şi cu reprezentanţii autorităţilor locale, atât cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, cu Asociaţia Municipiilor, a oraşelor, a comunelor, fiecare dintre dumnealor venind şi ridicând problema că vechea formulă din Codul Fiscal prevedea o serie întreagă de demersuri tehnice, anume acea ridicare a nivelului de impozit în funcţie de valoarea cuprinsă în grilele notariale, ceea ce, la nivelul autorităţilor locale, tehnic era imposibil de realizat până la finale anului. De aceea s-a solicitat şi s-a obţinut acordul politic ca această decizie să fie amânată, în schimb se introduce amendamentul astfel încât acestea să fie crescute cu 50% faţă de valoarea iniţială, din ceea ce există acum”.

Premierul a insistat că este vorba despre „o decizie care a fost luată în coaliţie”.

OG 16, adoptată la mijlocul lunii iulie, a modificat din temelii modul de calcul al taxelor și impozitelor locale începând din 2023.

author avatar
Andreea Vlad
877 afisari

22 COMENTARII

    • ”Impozitele și taxele locale vor crește cu 50%, fiind vorba despre o decizie luată unanim în cadrul coaliției de guvernare.” Se traduce: Ne-am luat adio de la locurile din parlament.

  1. Și ce faceți ba cu atatia bani furat și la facturi și la carburanti ca va imprumutati mereu?? Juma in plus pt voi la judecata.

    • Ati uitat de Blejanar? Ala de la finante de pe timpul domniei lui Basescu. Noi aveam taiate salariile cu 25% iar Blejnar isi indesa bugetul tarii in propriile buzunare. Si ce a patit? Aluat 5 ani de puscarie si a ”facut” 2. Asta dupa ce l-a omorat pe adjunctul Marta si a aruncat toata vina asupra lui.

  2. MAI MACIUCA CE-I TRAGI CU MASURI TEHNICE ?,CAND MASURA DE CRESTERE A IMPOZITULUI PE CLADIRE ESTE O MASURA FISCALA !. BATI CAMPII ,FOAMEA DE BANI E MARE !.
    GRILELE NOTARILOR NU AU O FUNDAMENTARE TEHNICA ,NU AU O BAZA REALA !,ELE AU CA BAZA PRETUL DE VANZARE CUMPARARE NEGOCIAT FUNCTIE DE CARE SE PLATESTE TAXA NOTARIALA.
    PRETUL DE PIATA ESTE oOVARIABILA FUNCTIE DE INFLATIE !.
    ACEEASI CASA CARE IN 2008 S-A VANDUT CU 90 000 EURO AZI NU-TI MAI DA NIMENI PE EA NICI 60 000 EURO !,aceeasi suprafata de locuit , desi noul propietar a bagat in ea ca sa poata locui inca 20 000 de euro !.

    • Corect! maciuca nu are pregatire economica, e praf! Nici macar scoala vietii n-o are.E nevoie de bani la buget ca au furat politicieni in astia 3 ani cit in 30 de ani! Cumpara arahat in draci masti,masini cu termoviziune ca sa dea amenzi romanilor daca au mai mult de 19 gr.C in case! O s-o suga ca si pina acum.Cite zeci de mil. de euroa ati sifonat pina acum?Din alea 35 de mil de $ date direct de arahat catre o firma din Koreea de sud pt. ventilatoare spitalicesti fara licitatie ,nimic,de acum 2 ani ce se mai aude? Sa fuurati bine!! Ati avut profesori buni la ciordeala -betivu baseschior. Care a ,,tras cu tara” cum zicea si curwa aia de Draagnia..

      • Maciuca este un militar. Astia-s tampiti din nastere. Daca nu li se spune ce au de facut sunt pierduti. Lui Maciuca-i spune Joha ce sa faca iar lui Joha tipii din usa!

  3. nein,nein!
    -se POT majora,
    este la minj-loc chestia cu „administratia locala”,
    PRIMARU DECIDE!
    d-aia lidl e in cariceshtii rahtivani nu betzivani- taxe cum vrea primaru;
    la fel si voluntarii
    desi leprele alea fac comertz IN BUCURESTI!

  4. O sa sfârșitil striviți în picioare de plebea opincara, impostorilor si trădătorilor, imp cu Werner și ciolacu

  5. Mi se pare corect.Primarii,bratul inarmat al inrobirii globaliste a Romaniei,trebuie sa isi intretina haremul de amante cu fusta pana la cur prasite in primarii ca referente sau sefe de servicii ,basca garda personala numita politie locala.Dormiti,romani,noapte buna.

  6. & În ce scop bă, în ce scop, ? Ce bă sunteți jmecheri, vreți bani mulți, ? V-ați vaccinat forțoși și nu vă ajunge de mușchi, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger