AcasăNewsCoalitia, de acord cu comasarea alegerilor. Opozitia fierbe

Coalitia, de acord cu comasarea alegerilor. Opozitia fierbe

UDMR si UNPR nu au nimic impotriva suprapunerii alegerilor locale cu cele generale. Singur tipul de vot ramane in discutie.

“Nu am remarcat o opozitie la aceasta decizie (de comasare – n.r.)”, a declarat Sever Voinescu ieri, dupa intilnirea liderilor Coalitiei. Partenerii asezati la masa puterii nu mai trebuie decat sa convina asupra tipului de vot: uninominal pur sau compensat (din cauza UDMR, ultima varianta are cele mai multe sanse). Armonia din Coalitie este compensata de vartejul starnit in Opozitia care nu asteapta nimic bun de la comasarea alegerilor. Confruntata cu cea mai rea varianta (comasare si vot prin corespondenta „la pachet”), opozitia a luat foc.

Secretar general al PSD, Liviu Dragnea ameninta deja cu „masuri extreme”, respectiv cu demisia in grup din Parlament si boicotarea alegerilor, in speranta ca „Europa asta care se gandeste, nu se mai gandeste la noi” va afla astfel ca, in Romania, democratia a devenit „o gluma”. Cum de altfel tot o gluma este sa crezi ca-i poti convinge pe parlamentarii PSD (sau ai oricarui alt partid) sa demisioneze.

 

author avatar
Simona Badulescu
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger