AcasăNewsCoalitia, "consens total" pe comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Votam pe...

Coalitia, „consens total” pe comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Votam pe 18 noiembrie 2012

Rezultatele anuntate de BEC (prezenta la vot pana la ora 21)

Coalitia a decis, luni dimineata, prin „consens total”, comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Ramane in discutie  sistemul de vot care va fi adoptat pentru legislative, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Varianta comasarii este amanarea pana in toamna anului 2012 a alegerilor locale, insa nu s-a stabilit o data pentru organizarea acestora, au precizat aceleasi surse.

La nivelul coalitiei urmeaza sa fie elaborate textul unei noi legi privind alegerile parlamentare si locale si de modificare a legii privind statutul alesilor locali.

Surse din partid au declarat, pentru Mediafax, ca PDL vrea ca alegerile parlamentare si cele locale sa aiba loc simultan in data de 18 noiembrie 2012, propunere care va fi discutata in coalitie impreuna cu trecerea la uninominalul pur pentru legislative, conform discutiilor purtate duminica la reuniunea PDL de la Parlament.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, duminica, dupa intalnirea parlamentarilor partidului cu premierul Emil Boc, ca incepand din 18 noiembrie anul viitor se vor putea desfasura alegerile parlamentare si locale, aratand ca acest lucru rezulta din punct de vedere constitutional.

128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger