AcasăNewsCNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

carantinaCNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat vineri o nouă hotărâre prin care a fost actualizată lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

„Zona galbenă” desemnată de România cuprinde 43 de zone și țări. Pe listă se regăsesc ţări ca Bulgaria, Italia, Franţa, Ungaria, Cehia, Belgia, Republica Moldova sau Polonia.

Astfel, potrivit anexei nr. 1 la Hotărârea nr. 21 a CNSU, din zona galbenă, pentru care se instituie măsura carantinei la domiciliu sau locaţia declarată pentru o perioadă de 14 zile, fac parte următoarele ţări/ zone/ teritorii cu risc epidemiologic ridicat:

  • Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Wallis and Futuna, Curaçao, Estonia, San Marino, Ungaria, Cehia, Iordania, Muntenegru, Serbia, Polonia, Andorra, Aruba, Uruguay, Bulgaria, Franţa, Macedonia de Nord, Suedia, Bermuda, Liban, Bahrain, Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Slovenia, Seychelles, Cipru, Palestina, Olanda, Belgia, Republica Moldova, Italia, Brazilia, Austria, Chile, Luxemburg, Monaco, Kuweit, Turcia, Ucraina, Paraguay, Armenia, Croaţia. Africa de Sud.

Potrivit CNSU, Africa de Sud se află pe listă ca urmare a detecţiei circulaţiei în populaţia umană a unor variante de virus SARS-CoV-2 cu transmitere mai ridicată.

Ultima dată, lista fusese actualizată la 25 martie.

Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. Intrarea în carantină este obligatorie chiar și pentru cei care prezintă un test PCR cu rezultat negativ. În acest caz, măsura se aplică pentru 10 zile.

author avatar
Andreea Vlad
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger