AcasăNewsCNADNR pregateste utilajele pentru deszapezire si salvare

CNADNR pregateste utilajele pentru deszapezire si salvare

CNADNR beneficiaza de suma de 40 milioane euro, prin Programul Operational Sectorial de Transport, pentru achizitia de utilaje de deszapezire. Primele echipamente urmeaza sa fie livrate in luna noiembrie, a anuntat, marti, ministrul Transporturilor, Dan Sova.

„Avem alocata suma de la POS-T de 40 milioane euro din fonduri de dezvoltare regionala pentru achizitie utilaje deszapezire, se vor achizitiona 100 de autofreze, dintre care 31 de mare capacitate si 69 de capacitate medie. (…) De asemenea, vor fi achizitionate sapte autospeciale senilate de salvare, ca sa intre acolo unde nu mai pot fi dati nametii”, a declarat Sova, intr-o conferinta de presa, noteaza antena3.ro.

Proiectul va fi finantat in proprortie de 85% cu bani europeni iar diferenta va fi de la bugetul de stat, urmand ca toate utilajele sa fie disponibile pentru iarna 2015-2016.

Ministrul Transporturilor a aratat ca pentru iarna 2012 – 2013, bugetul de deszapezire a fost de 47,5 milioane euro, din care 27,8 milioane euro s-au platit catre firmele contractate, iar pentru aceasta iarna bugetul a fost de 46,2 milioane euro.

Foto: old.qmagazine.ro

author avatar
Alina Costache
324 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger