AcasăNewsCNADNR: Mai multe drumuri nationale din 16 judete ar putea fi inchise...

CNADNR: Mai multe drumuri nationale din 16 judete ar putea fi inchise duminica, de la ora 16.00

Mai multe drumuri nationale din 16 judete ar putea fi inchise incepand de duminica, ora 16.00, masura fiind luata pentru a permite interventia utilajelor de deszapezire, in conditiile in care va intra in vigoare o avertizare meteo de cod portocaliu, a anuntat CNADNR.

Reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) au anuntat ca, potrivit unui ordin comun al Ministerului Administratiei si Internelor si Ministerului Transporturilor, atunci cand sunt emise avertizari cod portocaliu sau cod rosu de viscol se dispune inchiderea imediata a circulatiei.

Astfel, CNADNR a avertizat ca incepand de duminica, ora 16.00, exista posibilitatea inchiderii drumurilor nationale din 16 judete, respectiv Mehedinti, Olt, Dolj, Teleorman, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vrancea, Arges, Dambovita, Ilfov si Prahova. Drumurile vor fi inchise pentru a se putea interveni cu utilaje de deszapezire, astfel incat de luni sa fie redeschise treptat circulatiei. Imediat dupa ce vor fi inchise, Politia Rutiera si reprezentatii CNADNR vor inspecta drumurile inchise, astfel incat sa nu fie oameni si masini pe drum.

Circulatie inchisa pe A2 Bucuresti – Lehliu si pe 18 drumuri nationale

Cod portocaliu in Bucuresti si 19 judete, cod galben in 17 judete, pana miercuri dimineata

CNADNR si patronatele vor lua masuri pentru a tine deschise fluxurile de marfuri, astfel incat sa nu fie afectata aprovizionarea in judetele in care drumurile vor fi inchise. Totodata, s-a solicitat ca incepand de duminica, de la ora 14.00, din autogari sa nu mai plece pe trasee curse de pasageri, pentru a nu risca sa ramana inzapezite. Meteorologii au atentionat ca duminica, dupa ora 18.00, va intra in vigoare o avertizare cod portocaliu pentru sudul si sud-estul tarii, celelalte zone ramanand sub incidenta codului galben.

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat atentionarea emisa in 2 februarie, aratand ca aceasta isi mentine valabilitatea pana duminica, la ora 18.00, cu mentiunile ca in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei vor mai fi precipitatii sub forma de ploaie si lapovita si pe arii extinse se va produce polei, vantul va fi moderat, iar in celelalte regiuni va ninge.

author avatar
Ciprian Purice
1.053 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger