AcasăNewsCNA intrerupe emisia OTV, trei ore, pentru publicitate politica la partidul lui...

CNA intrerupe emisia OTV, trei ore, pentru publicitate politica la partidul lui Dan Diaconescu

CNA a decis, joi, sa intrerupa emisia obisnuita a OTV timp de 3 ore, in intervalul 18.00 – 21.00, pentru ca televiziunea difuzeaza continuu publicitate politica la Partidul Poporului si la „viitorul presedinte al Romaniei” Dan Diaconescu, in afara perioadei de campanie electorala.

Sanctiunea – cea mai severa pe care Consiliul National al Audiovizualului (CNA) o poate aplica (in afara de injumatatirea licentei de emisie) – a fost propusa de Christian Mititelu, membru al CNA, si a fost adoptata cu unanimitate de voturi de membrii Consiliului.

De asemenea, sanctiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV in perioada 20 ianuarie – 11 martie. in aceasta perioada, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politica pentru „viitorul presedinte al Romaniei” Dan Diaconescu, dar si pentru formatiunea politica pe care acesta o conduce – Partidul Poporului.

Aplicarea unei decizii de sanctionare a OTV cu intreruperea emisiei obisnuite a televiziunii timp de trei ore, in intervalul 18.00 – 21.00, cand postul va fi obligat sa transmita doar un carton cu textul deciziei de sanctionare primita de la CNA, a fost aplicata in baza articolului 95 din Legea audiovizualului.

In ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politica in afara campaniei electorale, CNA a aplicat OTV urmatoarele sanctiuni: o somatie publica, o amenda de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, doua de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de intrerupere a emisiei obisinuite a OTV pentru 10 minute, intre orele 19.00 – 19.10 (aplicata de CNA pe 4 octombrie) si de o alta decizie de intrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, in acelasi interval orar (aplicata de CNA pe 19 ianuarie 2012).

Legislatia audiovizualului prevede ca, dupa aplicarea a doua sanctiuni de intrerupere a emisiei unei televiziuni de cate 10 minute, CNA poate aplica o sanctiune de intrerupere a emisiei obisnuite a postului respectiv pentru 3 ore.

author avatar
National
381 afisari

5 COMENTARII

    • Nu le-a fost frica !
      Nu este corect ce face DD!
      Nu este corect nici ce face Voiculescu!
      CNA nu a procedat la fel si cu antenele lui felix,
      si asta va lasa de dorit!

  1. Si daca un partid cumpara o televiziune si i-si face publicitate non stop,nu are voie?Si b1 e televiziune pd-ului si nu-i mai inchide nimeni…Nu sunt fan dd,dar am mare scirba fata de conducerea de azi a RO.

  2. Tara aceasta este intr-o stare critica,probabil voi cei de acasa v-ati obisnuit cu aceasta stare,dar de aici de departe se vede hibernarea poporului si degradarea vizibila chiar ingrijorabil de vizibil, cum unii o destrama,iar voi spuneti ca nu este nimic de facut…..RUSINE popor ROMAN ca inaintasii nostri si-au dat viata pentru pamantul nostru SFINT,iar voi tineti in brate niste huligani care vor doar sa ne transforme intr-un popor sclav in propria tara,vindindu-ne pe bani unor interese straine….RUSINE ca doriti sa stiti mai mult limbi straine decit propria limba,..stramosii nostrii si-au vorbit limba cu mandrie si si-au purtat portul cu demnitate….RUSINEEE. Oriunde as fi i-mi voi iubii casa si pamantul meu primit in dar de la bunicii mei care prin sudoare l-au dobindit,iar voi cei care ignorati cine sunteti sa aveti parte numai de ignoranta.TRAIASCA DACIA MARE,pentru ca sunt demni de urmat.

  3. probabil?ca se va termina in sfirsit cu toate minciunile debitate de acest mascarici manipulat din umbra de forte oculte,care cu vorbele lui fara nici o noima,a strins in jurul lui asa de multi oameni nevoiasi,saraci,care cred in acest guru al politicii rominesti.pacat de oamenii napastuiti,ei oricum nu-l cred decit pe el.pp-dd.ceausescu-pcr.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger