AcasăNewsCluj Napoca, sub ape! Furtuna a făcut prăpăd, imaginile dezastrului - VIDEO

Cluj Napoca, sub ape! Furtuna a făcut prăpăd, imaginile dezastrului – VIDEO

clujCluj Napoca, sub ape! Furtuna a făcut prăpăd, imaginile dezastrului - VIDEO

O furtună puternică a făcut prăpăd în Cluj-Napoca. Numeroase străzi au fost inundate, copaci au fost rupți și mai multe locuințe au rămas fără curent electric.

Mai multe zone din Cluj-Napoca şi din localităţile limitrofe au fost afectate, duminică seara, de o furtună puternică însoţită de grindină. Până la miezul nopţii de duminică spre luni, la ISU Cluj au fost înregistrate 80 de solicitări, la care au intervenit 11 echipaje formate din 30 de pompieri.

„Sunt înregistrate solicitări pe municipiul Cluj-Napoca pentru îndepărtarea arborilor căzuţi, două solicitări pentru acoperişuri deteriorate şi cinci apeluri referitoare la avarii privind afectarea reţelelor de alimentare cu energie electrică. Situaţia este în dinamică. (…) Sunt 11 echipaje ale ISU Cluj, constituite din 30 de pompieri, cu utilaje şi mijloace specifice, sprijinite de Serviciul Spaţii Verzi, din cadrul primăriei Cluj Napoca, şi asociaţia CERT, care răspund unui număr de 80 de solicitări. Cele mai afectate străzi din municipiul Cluj-Napoca au fost Strada Unirii, Aleea Detunata şi Aleea Băişoara”, se arată într-o informare a ISU Cluj.

Urgia s-a dezlănțuit în Cluj-Napoca imediat după ora 22.00, când a pornit un vânt puternic, iar cerul parcă s-a rupt în două. A plouat torențial și a lovit cu grindină. Vântul a bătut cu atât de mare putere, încât a smuls acoperișul unei scoli și l-a azvârlit la aproape o suta de metri distanță. Martorii descriu scena că fiind apocaliptică.

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o avertizare cod portocaliu de vreme rea pentru județul Cluj.

author avatar
Andreea Vlad