AcasăNewsCluj-Napoca, capitala europeana a tineretului pentru anul 2015

Cluj-Napoca, capitala europeana a tineretului pentru anul 2015

(foto: facebook)

Dupa finala castigata in fata unor orase din Rusia, Bulgaria si Lituania, Cluj Napoca a fost desemnata capitala europeana a tineretului in 2015.

(foto: facebook)

Cluj Napoca a fost selectata dintr-un numar de 12 orase europene, printre care Vilnius din Lituania, Varna din Bulgaria, sau Lecce, Italia. „Acest titlu demonstreaza ca inima Transilvaniei este tanara si priveste spre Europa si spre viitor. In ceea ce priveste procedura, se depune o aplicatie in numele orasului. In cazul nostru, aplicatia a avut 600 de pagini. Contine proiecte ale tinerilor, elevi si studenti”, a declarat Florin Morosanu, unul dintre coordonatorii proiectului.

Candidatura  orasului Cluj-Napoca a fost pregatita in cele mai mici amanunte. La dosarul care s-a depus pentru finala  au lucrat mai bine de 100 de persoane. „Nu pornim de la zero, exista foarte multe programe pentru tineri in Cluj-Napoca. Trebuie doar o centralizare mai bună a proiectelor. Titlul de Capitala Europeana de Tineret este un instrument pentru promovarea imaginii Clujului in Europa si oferirea de perspective tinerilor. Vom avea un portofoliu de proiecte cu activitati de voluntariat, sportive, schimburi de experienta, concerte, care sa se deruleze in 2015, o harta a locatiilor neconventionale unde pot fi organizate aceste activitati, cum sunt Gara CFR sau Aeroportul International Cluj-Napoca”, a spus Farkas Andras,  reprezentantul unui ONG.

Capitala Europeana a Tineretului este titlul acordat unui oras, timp de un an, prin care acesta va avea sansa de a prezenta, printr-un program diversificat, aspecte legate de viata culturala, sociala, politica si economica a tineretului care locuieste aici. Titlul de Capitala Europeana de Tineret a fost acordat prima data in anul 2009 orasului Rotterdam, urmand in 2010 Torino, Anvers in 2011, Braga, 2012, Maribor in 2013 si Salonic in 2014.

author avatar
Alina Costache
638 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger