AcasăNewsClipe grele pentru familia Nastase! Procurorii vor sa-i vada dupa gratii

Clipe grele pentru familia Nastase! Procurorii vor sa-i vada dupa gratii

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au joi, pe rol, Dosarul Zambaccian, cel in care Adrian Nastase, fostul premier al Romaniei, si Dana Nastase, sotia acestuia, sunt acuzati de comiterea mai multor infractiuni.

Este ultimul termen in acest dosar. Initial, Adrian Nastase fusese condamnat la trei ani de inchisoare, cu suspendare, pentru santaj, in timp ce Dana Nastase fusese condamnata la trei ani de inchisoare, cu suspendare, pentru „participatie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamala”.

Acum, procurorii ii acuza pe cei doi, printre altele, de santaj si vor ca ambii sa fie condamnati la inchisoare cu executare.

Prezent la sediul ICCJ, Adrian Nastase sustine ca in acest dosar s-a creat un amestec de teme, invinuitii au fost transformati in martori, iar matorii in invinuiti.

De partea cealalta, procurorii spun ca, in cazul faptei de santaj, pedeapsa trebuie sa fie individualizata, fara retinerea circumstantelor atenuante, si dictata o pedeapsa la inchisoare cu executare.

In plus, procurorii sustin ca au dovezi noi, inclusiv declaratii ale muncitorilor care au lucrat la casa din strada Christian Tell si care afirma ca vila ii apartine lui Adrian Nastase, desi fostul premier a mizat pe ideea ca respectivul imobil ar apartine urmasilor lui Paul Opris.

sursa foto: romaniatv.net

author avatar
Cristi Ionita
322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger