AcasăNewsClipe de groază pentru comunitatea de români care trăiește în Turcia /...

Clipe de groază pentru comunitatea de români care trăiește în Turcia / Românce, dezvăluiri terifiante după cutremur: „Băiatul cel mare a fost prins sub ziduri”

cutremurClipe de groază pentru comunitatea de români care trăiește în Turcia / Românce, dezvăluiri terifiante după cutremur: „Băiatul cel mare a fost prins sub ziduri”

Orașe fantomă, așa au ajuns să arate multe locuri din Turcia, după cutremurul devastator. Așa le numesc și românii care locuiesc acolo și care au fugit din calea dezastrului.

Mihaela Ayaz, o româncă stabilită în Turcia, a rămas pe drumuri în urma cutremurului de luni, 6 februarie. Alături de cei doi copii, doarme pe câmp, fără mâncare și fără apă.

A fost contactată de reprezentanții Ambasadei României, însă aceștia i-au transmis că o pot prelua din Adana. Singura cale de a ajunge acolo este pe jos, fiind 220 de kilometri de parcurs.

„Suntem într-un câmp, acum 10 minute iar a fost cutremur, ne este foarte frig. Mai sunt și alți cetățeni turci aici, ei ne-au luat cu ei, nu avem unde să mergem. Este foarte frig, nu avem mâncare, nu avem apă, iar cei mici nu au unde să doarmă.Acum ne îndreptăm spre Adana. Am fost contactată, acum două zile, de cei de la Ambasada României. Mi-au spus să vin până în Adana, iar de acolo vom fi transportați cu un avion. Mergem pe jos până la Adana, sunt 220 de kilometri. Suntem pe drum de luni dimineață. Copiii s-au odihnit pe câmp, avem doar o geacă, pe care o pun pe jos.

Nu avem unde să ne ducem, nu avem pe nimeni.Eu am plecat fără încălțăminte, băiatul cel mare a fost prins sub ziduri și a fost scos a doua zi. Ambasada României din Ankara știe de noi, dar pentru că drumurile sunt foarte rele și închise, nimeni nu se apropie. Din cauza morților care sunt pe asfalt, nu se poate intra în oraș. Aseară am avut o pâine și le-am împărțit-o copiilor. Seara este foarte frig. Suntem în jur de 60 de persoane pe câmp, dintre care și 30 de copii”, a declarat românca la Antena 3.

Orașe întregi la pământ

Ana Maria Gunsel, o româncă stabilită în Adana, la 200 de kilometri de epicentru, a relatat la Digi FM că localități întregi sunt acum la pământ.

Românca a povestit că localitatea Hathayul, cunoscută de români sub denumirea de Antakya, pentru că de aici provin fructele și legumele care ajung în România, a fost grav afectat. „E la pământ. Orașul nu mai există din ce vedem la televizor și de la prietenii cu care vorbim. Una dintre clădiri, am urmărit și eu azi de dimineață, a fost construită acum șase luni de zile. Iar pe anunțul de vânzare scria că este o construcție rezistentă la cutremur. Legea spune că trebuie controlate aceste noi construcții când sunt făcute. Însă, cu stupoare aflăm că acest lucru nu a fost făcut”, a relatat românca stabilită în Turcia.

Dezvăluiri cutremurătoare face și Cristina, o româncă aflată de mulți ani în Gaziantep. „Totul a început la ora 4:17 minute, ne-am trezit speriați, un cutremur îngrozitor de mare. Am stat în casă pentru că stăm la etajul 12 și era periculos să ieşim afară. A fost îngrozitor. Deci primul gând a fost să mă duc în camera băiatului și să-l trezesc. Am țipat să se trezească și cu soțul pur și simplu am stat, ne-am îmbrățișat cu toții și așteptam să se termine. Şi părea că nu se mai termină”, a declarat românca.

Mulți oameni au rămas fără un acoperiș deasupra capului

O altă româncă povestește că şi-a petrecut noaptea în maşină, alături de soţul ei, în faţa unui spital din zona Gaziantep.

„Am stat în maşină, de fapt nu numai noi, majoritatea oamenilor a ales să doarmă în maşini de frica unui nou cutremur pentru că au fost foarte multe replici. Să vă dau un exemplu. Astăzi dimineaţă, într-o oră, de la 10.00 la 11.00, chiar m-am uitat pe site, în 60 de minute, au fost 11 cutremure în diferite locaţii care sunt foarte aproape de Gaziantep.

La 100 de kilometri, la 20 de kilometri, care afectează toată zona. Şi Adana, şi Gaziantep. Sunt replici cu intensitate de la 3,5 la 4,5. Doar într-o oră. De aceea, toată lumea este speriată şi preferă să nu meargă în adăposturile oferite de stat. Au oferit foarte multe spaţii, în şcoli, săli de sport. Lumea preferă să doarmă în maşină pentru că se simt mai în siguranţă.

Eu sunt la spitalul unde lucrează soţul, noi am dormit în faţa spitalului, în maşină. Pacienţii din spital au fost duşi la parter pentru a fi evacuaţi în caz de un nou cutremur. Astăzi, se pare că mai puţini oameni care au fost afectaţi au venit la spital, pacienţii cu boli cronice au fost puşi în rezerve.

Se pare cumva că se mai liniştesc lucrurile, dar nu cred pentru că încă sunt mii de oameni prinşi sub dărâmături. În Gaziantep acum nu ninge, a plouat ieri şi toată noaptea îngrozitor şi a fost foarte frig. Acum sunt 3 grade, dar se simte cu minus din cauza vântului care are în jur de 20 de km/h şi dă o senzaţie de frig. Săracii oameni care sunt sub dărâmături, Dumnezeu să îi ajute”, a explicat românca

author avatar
Andreea Vlad
441 afisari

27 COMENTARII

  1. I think that everything published made a ton of sense. However, consider
    this, what if you added a little content? I am not saying your content isn’t solid, but
    what if you added a headline that grabbed people’s attention? I mean Clipe de groază pentru comunitatea de români care trăiește în Turcia / Românce, dezvăluiri terifiante după cutremur:
    "Băiatul cel mare a fost prins sub ziduri" | Ziarul National is
    a little boring. You ought to peek at Yahoo’s home page
    and see how they create article headlines to grab people interested.
    You might try adding a video or a related picture
    or two to get readers excited about everything’ve
    written. Just my opinion, it might bring your posts a little bit more interesting. http://Ruanjiaoyang.com/member.asp?action=view&memName=PetraGabriele2318347

  2. Au inceput sa latre curvele si pitipoancele care s=au inhaitat cu turcaletii musulmani. Jeguri fara caracter.

  3. That is really attention-grabbing, You’re a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look ahead to searching for extra of your wonderful post. Additionally, I’ve shared your web site in my social networks!

  4. I’ve been absent for some time, but now I remember why I used to love this blog. Thank you, I?ll try and check back more often. How frequently you update your web site?

  5. It is indeed my belief that mesothelioma is most lethal cancer. It contains unusual qualities. The more I actually look at it the harder I am sure it does not behave like a real solid cells cancer. If mesothelioma is really a rogue virus-like infection, therefore there is the chance for developing a vaccine and also offering vaccination for asbestos open people who are vulnerable to high risk associated with developing long run asbestos related malignancies. Thanks for sharing your ideas about this important health issue.

  6. Wonderful work! This is the type of information that should be shared around the internet. Shame on the search engines for not positioning this post higher! Come on over and visit my website . Thanks =)

  7. naturally like your web site however you need to take a look at the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to inform the reality however I?ll surely come back again.

  8. Thanks for your beneficial post. Through the years, I have come to be able to understand that the actual symptoms of mesothelioma cancer are caused by this build up associated fluid between your lining of the lung and the torso cavity. The disease may start in the chest location and distribute to other areas of the body. Other symptoms of pleural mesothelioma cancer include fat reduction, severe deep breathing trouble, vomiting, difficulty ingesting, and irritation of the neck and face areas. It really should be noted that some people existing with the disease tend not to experience almost any serious indicators at all.

  9. I am really impressed together with your writing skills as smartly as with the format in your blog. Is this a paid subject or did you modify it yourself? Either way keep up the nice high quality writing, it is uncommon to look a great weblog like this one today..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...
proger