AcasăNewsClipe de groază pentru călătorii unui tren rămas fără frâne! Zeci de...

Clipe de groază pentru călătorii unui tren rămas fără frâne! Zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale (VIDEO)

trenClipe de groază pentru călătorii unui tren rămas fără frâne! Zeci de persoane au avut nevoie de medicale (VIDEO)

Au fost clipe de groază pentru călătorii unui tren care a plecat din București cu destinația Craiova. Trenul a rămas fără frâne, iar mecanicul nu a putut opri garnitura într-o gară din Argeș.

Mecanicul a observat o eroare în bord în dreptul localității Titu. În apropierea gării din Golești acesta a realizat că nu mai poate opri trenul. A cerut atunci ajutor de urgență! Bărbatul a reușit să reducă din viteză și i-a solicitat controlorului să tragă frâna de urgență. Dar acesta s-a speriat și imediat s-a instalat panica în rândul pasagerilor, potrivit pitesti24.ro.

Mai mulți pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale. „Toată lumea s-a panicat și apoi la ușă nu știu cum un cetățean a tras și a deschis și lumea s-a bulucit toată, să cadă jos. Auzeam foarte bine conversațiile. La un moment dat, conductorului i-a spus controlorului să vină să stea cu el pentru că are o defecțiune pe bord. Și domnul se tot ducea în spate. Trenul era plin de copii veniți de la mare, de persoane adulte, dar și de foarte mulți copii”, povestesc unii călători.

Călătorii au fost preluați de un alt tren

În cele din urmă, garnitura cu peste 40 de călători s-a oprit singur, la 300 de metri de gară, după ce a rupt macazul.

CFR Călători a trimis o comisie de cercetare la Golești, pentru a afla ce s-a întâmplat. La rândul lor, polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinire a îndatoririlor de serviciu.

„Serviciul Județean de Poliție Transporturi Argeș a fost sesizat cu privire la faptul că un tren de călători care circula pe ruta București-Pitești-Craiova nu ar fi oprit la indicatoarele stop amplasate la intrarea în stația Golești,și a rupt macazul de linie. Trenul nu a deraiat și nu au existat victime. Cei aproape 40 de călători au fost preluați de un alt tren și și-au continuat deplasarea. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de neîndeplinire a îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă din culpă”, a declarat Mădălina Epure, de la Poliția Argeș.

author avatar
Andreea Vlad
431 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger