AcasăNewsClinton: "Inarmarea opozantilor sirieni ar putea ajuta Al-Qaida si Hamas"

Clinton: „Inarmarea opozantilor sirieni ar putea ajuta Al-Qaida si Hamas”

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a afirmat ca livrarea de arme opozitiei siriene care lupta impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad ar putea ajuta gruparile Al-Qaida si Hamas.

Responsabili ai celor doua entitati, care figureaza pe lista americana cu organizatii teroriste, si-au exprimat sprijinul fata de opozantii regimului de la Damasc. Oficiali americani s-au pronuntat de asemenea in favoarea opozitiei siriene, in timp ce congresmeni influenti, precum senatorul republican John McCain, au facut apel la inarmarea insurgentilor sirieni.

Aflata duminica intr-o deplasare in Maroc, Clinton a exclus aceasta idee. „Nu stim cu adevarat cine ar putea fi inarmat”, a declarat ea intr-un interviu pentru postul de televiziune CBS News. „Sustinem Al-Qaida in Siria?”, s-a intrebat ea, adaugand: „Hamas sustine acum opozitia. Sustinem Hamas in Siria?”.

Sefa diplomatiei americane a afirmat de asemenea ca ramane in favoarea apelurilor la actiune pe tema represiunii sangeroase a opozantilor sirieni, care s-a soldat cu peste 7.600 de morti incepand din martie 2011.”Uneori, doborarea unor regimuri brutale necesita timp si costa vieti. Mi-ar placea sa fie altfel”, a adaugat ea.”Aceasta nu este Libia”, a mai avertizat ea, amintind ca rebelii libieni care l-au inlaturat de la putere pe colonelul Muammar Kadhafi in 2011 aveau o baza pentru operatiunile lor la Benghazi.

Clinton a precizat ca oficiali americani s-au intalnit cu membri ai Consiliului National Sirian. Ea si-a exprimat speranta ca unele grupari vor gasi o modalitate de a introduce arme automate in Siria, dar a apreciat ca livrarea direct catre opozanti ar fi dificila.

author avatar
Ciprian Purice
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger