AcasăNewsClinton: „Daca Obama nu intervine in Siria, o sa arate ca un...

Clinton: „Daca Obama nu intervine in Siria, o sa arate ca un prost total”

Bill Clinton

Fostul presedinte american, Bill Clinton, il sfatuieste pe Barack Obama sa intervina in Siria „ca sa dea rebelilor o sansa decenta sa-l invinga pe Assad”.

Fortele anti-Assad se unesc, Clinton sfatuindu-l pe Obama sa dea o sansa decenta acestora
Bill Clinton
Barack Obama

Cat timp toata lumea sta si planuieste, fara sa faca ceva concret, Bashar isi desfasoara trupele, intarite de iranieni si luptatori Hezbollah, pentru asaltul asupra Alepului.

Bill Clinton este de parere ca SUA nu poate sta de lemn-Tanase in timp ce Rusia, Iranul si Hezbollah se amesteca in razboiul din Siria dintre revolutionari si regim. „Un presedinte nu poate lasa sondajele de opinie sa-i influenteze politica.” Este nevoie de actiuni mai in forta in sprijinul trupelor anti-Assad. Administratia Obama, care s-a intrunit in mai multe sedinte pentru a discuta ce trebuie facut in privinta Siriei, este divizata intre cei care sustin inarmarea trupelor anti-Assad si cei care vor sa fie impusa o zona de interdictie de zbor. „Obama si oricare alt presedinte risca sa arate ca un prost total daca se ia dupa sondaje si devine mult prea precaut”, a subliniat Clinton.

Operatiunea „Furtuna Nordului”

Intre timp, ONU a ajuns cu numaratoarea mortilor din Siria la peste 93.000 de persoane, dintre care cel putin 6.500 de copii. E in urma! Cum alta putere se pare ca nu are, ONU a atras atentia ca „numarul de morti va creste cu fiecare luna”. Cu fiecare zi, dar ONU face „recensamantul” la luna. Da. Numarul de morti va creste. Simtindu-se pe cai mari, Bashar al-Assad pregateste actiunea „Furtuna Nordului” (aviz pentru Hollywood), de recapturare a orasului Alep, care, conform informatiilor, va debuta in acest weekend. Vor fi lupte „strada cu strada”, fortele anti-Assad unindu-se pentru a pastra orasul.

author avatar
Adina Mutar
483 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger