AcasăNewsClienții Hidroelectrica au început să primească facturi pentru consumul din 2022. Aceștia...

Clienții Hidroelectrica au început să primească facturi pentru consumul din 2022. Aceștia vor plăti un preț diferit

factura curent

Hidroelectrica a început să le trimită clienților săi facturile la începutul lunii februarie. Aceștia nu au mai primit facturi din luna octombrie pentru consumul din iunie.

Clienții trebuie să ştie că pot beneficia de eşalonarea plăţii facturilor, mai ales că ele vor veni din ultimele 9-10 luni.

Facturile Hidroelectrica, calculate diferit după consum

„Facturile se transmit zilnic, sunt calupuri de zeci de mii de facturi care se transmit. În februarie, în principiu, estimăm că se intră în normalitate cu toți clienții, sperând să nu mai fie și alte modificări legislative. Procesul de facturare a început de anul trecut – deja lucrurile se fac automatizat”, a declarat președintele Hidroelectrica, Bogdan Badea.

Astfel, în funcţie de consumul de kilowaţi lunar, dar şi de perioada în care sunt emise facturile Hidroelectrica, clienţii companiei plătesc un preţ diferit.

După cum se poate vedea din tabelul de mai jos, cei care au avut o medie lunară a consumului de sub 100 kWh în 2021 plătesc acum 0,68 lei pe kilowatt, inclusiv TVA.

foto facebookcomgroups4938350162922855user100079610812154

Pentru cei care au o medie a consumului de 100-300 kWh, ei plătesc preţul contract pentru perioada facturată până la 1 septembrie. Apoi, pentru perioada septembrie-decembrie 2022, clienţii Hidroelectrica plătesc în funcţie de consum, conform tabelului de mai jos.

În cazul clienţilor a căror medie lunară de consum este de peste 300 kWh, ei achită pentru perioada 1 aprilie-13 iulie 2022, preţul pieţei pentru întreaga cantitate consumată. În schimb, pentru perioada 14 iulie-31 decembrie 2022, românii vor da preţul contractual pentru întreaga cantitate consumată.

Mai este o categorie aparte, cea a locurilor de consum fără istoric în anul 2021. Aceşti clienţi vor plăti, pentru perioada 1 aprilie-31 august 2022, 0,68 lei pe kilowatt, inclusiv TVA, pentru întreaga cantitate consumată. În schimb, preţul kilowattului diferă în funcţie de consum, pentru perioada 1 septembrie-31 decembrie 2022.

Sunt patru oferte de preț

„Ca urmare a faptului că am avut confirmarea pe grupul nostru de clienţi, că cei de la Hidroelectrica au început de săptămâna trecută să emită facturi pentru lunile mai vechi de iunie 2022, sperând că într-un final în februarie se vor ţine de cuvânt şi vor începe să emită facturile pentru toţi clienţii, vă las mai jos tabelul cu logica de aplicare a ordonanţei de plafonare a preţurilor la energia electrică pe care trebuie să o regăsim în facturile Hidroelectrica.

Atenţie! Logica de aplicare a OUG se referă doar la facturile Hidroelectrica emise/care se vor emite pentru perioada 01 aprilie – 31 decembrie 2022. Pe coloane găsiţi perioada în care se aplică raţionamentul, în timp ce pe linii găsiţi categoria de client la care se aplică.

Totodată, pentru a avea o vizibilitate şi mai bună a preţurilor care trebuie să se regăsească pe facturile noastre emise de Hidroelectrica, am ataşat cele 4 oferte Hidroelectrica din perioada 1 aprilie – 31 decembrie 2022.

Vă reamintesc că în preţul total al energiei electrice, pe lângă preţul fix energie active (0.25 lei/kWh) care ne este garantat prin contract de Hidroelectrica, se aplică şi o serie de taxe impuse de statul român care sunt modificate la un anumit de interval de timp.

Atenţie! Sunt 4 oferte, deoarece deşi preţul la energia activă a rămas fix la 0.25 lei/kWh, valoarea taxelor a tot suferit modificări”, este postarea făcută de administratorul grupului de clienţi Hidroelectrica, pe grupul de Facebook.

author avatar
Andreea Vlad
2.963 afisari
Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger