AcasăNewsClientii cu credite in franci elvetieni, protest in Capitala

Clientii cu credite in franci elvetieni, protest in Capitala

Sute de persoane care au credite in franci elvetieni sunt asteptate, duminica la pranz, in centrul Capitalei, pentru a protesta impotriva autoritatilor care nu au gasit solutii pentru a-i proteja in fata avantului luat de moneda elvetiana.

Protestul va avea loc in Piata Victoriei, intre orele 15.30 si 18.30, iar cei mai multi dintre protestatari isi indreapta atentia impotriva Guvernului condus de Victor Ponta.

Oamenii sunt nemultumiti ca trebuie sa plateasca rate mult mai mari de cand francul elvetian a depasit chiar bariera de 4 lei si a ajuns sa se bata de la egal la egal cu moneda euro.

„Au trecut cinci luni de cand explozia cursului de schimb leu-franc a scos, inca o data, la iveala faptul ca sistemul bancar a lansat pe piata un produs toxic din dorinta de a acumula profit maxim de pe urma cetatenilor, in ciuda riscurilor pe care acest produs le presupunea. Desi riscurile au fost cunoscute de catre institutiile bancare si BNR, desi sunt vinovate de dezinformarea in masa a clientilor, bancile sunt in continuare protejate de asumarea oricarei responsabilitati, timp in care clientul trebuie sa suporte toate costurile lacomiei sistemului bancar: dobanzi majorate, rate dublate de evolutia agresiva a cursului valutar, comisioane abuzive de risc valutar sau de administrare, etc.”, este mesajul transmis de organizatia care a pus la cale aceasta actiune de protest.

Statistica arata ca peste 75.000 de romani au credite in franci elvetieni, cei mai multi fiind inscrisi la Bancpost. Exista insa posibilitatea ca numarul romanilor cu credite in franci elvetieni sa fie mult mai mare in conditiile in care multe banci au externalizat diferite servicii de contractare.

author avatar
Cristi Ionita
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger