AcasăNewsCLAUDE DEBUSSY, omagiat de Google, joi, 22 august, printr-un Doodle INEDIT! (VIDEO)

CLAUDE DEBUSSY, omagiat de Google, joi, 22 august, printr-un Doodle INEDIT! (VIDEO)

Cunoscutul motor de cautare si-a schimbat joi, 22 august, logo-ul, la 151 de ani de la nasterea compozitorului francez Claude Debussy – creatorul unui stil inovativ, cu o finisare tehnica si cu un aer de natura poetica.

foto: Wikipedia

Claude Debussy s-a nascut pe data de 22 august 1862, la Saint-German-en-Laye. Francezul a studiat timp de zece ani la Conservator in Paris si isi dorea sa devina un virtuoz al pianului. Pe parcurs, a abandonat ideea din cauza ca nu a promovat examenele la pian. Dupa aceea, Claude Debussy a participat la cursurile de compozitie ale lui Ernest Guiraud, iar sub indrumarea sa, artistul a putut castiga locul al doilea la Prix de Rome in 1893 si primul loc in anul urmator.

Aparitia creatiei muzicale a lui Claude Debussy naste un curent absolut novator – impresionismul muzical. Melodiile compozitorului francez provoaca nu atat o arhitectura sonora, ci o stare de sugestie pe care capacitatile intuitive ale auditorilor, de o mare importanta pentru simtirea poeticii muzicale debussyste o descopera prin ascultari repetate.

Doodle-ul pe care Google l-a pregatit joi, 22 august, pentru marele compozitor francez, Claude Debussy, este cu totul si cu totul special. Cand utilizatorul apasa butonul „play”, pe ecran se deruleaza un superb peisaj nocturn, in coltul din stanga sus fiind vizibila o luna, iar pe fundal internautii se pot delecta ascultand compozitia „Clar de Luna” a lui Claude Debussy.

Compozitorul francez a incetat din viata pe 25 martie 1918, la Paris.

[youtube]XQXgB8uenRQ[/youtube]

author avatar
Anca Murgoci
529 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger