AcasăNewsClara Schumann, sotia compozitorului Robert Schumann, omagiata de Google

Clara Schumann, sotia compozitorului Robert Schumann, omagiata de Google

Clara Schumann s-a nascut in urma cu 193 de ani, la Leipzig, in Germania. Pianista a fost casatorita cu Robert Schumann, cunoscutul compozitor german, alaturi de care a avut opt copii, intocmai cum ne aminteste Google, joi, intr-un logo special.

Clara Schumann a fost, pe langa o pianista cu har, un compozitor apreciat si daruit. Cu o activitate concertistica bogata, Clara Schumann s-a dedicat cu aceeasi pasiune muzicii, cat si vietii de familie. Impreuna cu sotul ei, Robert Schumann, Clara a avut opt copii, iar logo-ul dedicat de Google cu ocazia implinirii a 193 de ani de la nasterea sa o infatiseaza pe Schumann in fata clapelor pianului, inconjurata de fetite si baieti.

Clara Schumann a cantat in concerte compozitii ale sotului, Robert Schumann, ale lui Beethoven, Bach, dar si ale lui Johannes Brahms. De altfel, conform Wikipedia, l-a sustinut foarte mult pe acesta din urma, fiind printre primele pianiste care au cantat in concert lucrari ale lui Brahms. Clara Schumann a murit in 1896, dupa ce in ultimii ani de viata si-a pierdut auzul.

[youtube]Km4y3rEqU6w[/youtube]

411 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger