AcasăNewsClădirile din România intră în reabilitare seismică. Vor fi obligaţi şi locatarii...

Clădirile din România intră în reabilitare seismică. Vor fi obligaţi şi locatarii să contribuie cu bani?

Bucureştiul are cele mai multe clădiri vulnerabile care, în cazul unui seism major, ar înregistra cele mai multe victime omeneşti şi pagube materiale.

Capitala are peste 2.400 de imobile încadrate într-o clasă cu risc seismic. În clasa I de risc seismic sunt 362 de imobile, în clasa II – 373 imobile, în clasa III – 116 imobile şi 1.542 încadrate în categorii de urgență. Cu toate acestea, procesul consolidării înaintează cu paşi de melc, iar viitorul nu sună prea promiţător.

Două planuri de reabilitare seismică

Nicolae Ciucă a anunţat că România are două planuri privind consolidarea şi reabilitarea clădirilor cu risc seismic. Premierul a precizat că locatarii nu vor trebui să contribuie cu bani, ci finanţarea se va face de la buget şi prin programul PNRR.

Vom monitoriza situația şi ţinem legătura cu autorităţile turce pentru a putea interveni. Avem un departament cu oameni care de fiecare dată au demosntrat că sunt profesionişti.

Sunt convins că pentru cetăţenii români imaginile din Turcia au trezit amintirii dureroase de la cutremurul din 77.

Vom lua măsuri pentru a creşte situaţia seismică a clădirilor. Există două planuri de reabilitare seismică. Un plan de consolidare prin ministerul Dezvoltării, cu buget de aproape 700 de milioane, şi PNRR, peste 500 milioane de euro.

Este important că cetăţenii nu vor trebui să contribuie, totul se va face cu bugetare de la stat„, a declarat Nicolae Ciucă.

author avatar
Andrei Ștefan
485 afisari

7 COMENTARII

  1. Frectie la picior din lemn.
    Trebuie facute alt feluri de cladiri…hai sa mai marcam niste bani la firmele partidului un soi de reabilitare termica a la Nuti…

  2. Bai ciukanezule gras, obez, prost si plagiator convins, tu esti sigur ca dupa ce faci smecheria asta, nu o sa cada nici o cladire cu romanasii in ei la marele cutremur care oricum o sa vina ? Ca daca nu esti sigur, noi zicem sa nu bagi banii acolo, de-a pw-ula, ca nu se merita !! Bai purcelusule de lapte de 130 de kile, i-ai dat macar un cap in gura saptamana trecuta cand ai fost in ceva vizita de prietenie la diktatorul ala imputit de egiptean El-Sisi, sau ti-a dat ala tie mai multe capete in gura, ca nu prea ai zis nimic poporului tau iubit despre ce draku ai facut pe acolo !! Dar ceva petrol ai adus de acolo, sau o sa ti le aduca niste rusnaci salbatici direct cu tankurile ? Ha ha ha 🙂 Bai, vezi sa te ascunzi bine in bunkarul ala al tau personal de neam prost, cand vine marele cutremur, sa nu te traga curentul sub pamant, ca dupa aceea faci urat 🙂

  3. DIN PUTUL GANDIRII LUI NEA CIUCA ! citez din articol „Vom lua masuri pentru a creste situatia seismica a cladirilor „.
    Dle Prezident , ai cautat mult o asemenea MACIUCA ?,ai nasit doar dezastre omule !.
    PE MANA CUI A AJUNS ROMANIA !

  4. Daca se mai inlocuieste pamantul cu nisip dupa lucrarile la gaza, apa, canalizare, iternet subteran etcdegeaba reabilitati cladirile. Se vr prabusi la u cutremur impreuna cu multe cladiri fara bulina rosie. Nu mai se pue la socoteala ca asfatul se toarna peste un strat subtire de pietris.
    Cine va raspunde pentru dezastrul provocat de un cutremur in Bucuresti? |Primarul General. seful Inspectoratului in Constructii , companiile de utilitati, Drumarii?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger