AcasăNewsClădirile cu risc seismic, consolidate pe banii statului! Ce trebuie să facă...

Clădirile cu risc seismic, consolidate pe banii statului! Ce trebuie să facă proprietarii

bulina rosieDemolări în spitale, de frica seismelor! Nu mai îndeplinesc condițiile de securitate și vor fi puse la pământ

Românii care locuiesc în clădiri cu risc seismic nu vor putea să își vândă locuințele timp de 25 de ani, dacă acestea vor fi consolidate cu fonduri de la stat. Dacă fac acest lucru, trebuie să dea banii înapoi.

Anunțul a fost făcut de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

„Nu va mai exista o confinanțare. Practic, programul prevede finanțarea integrală din bugetul de stat a consolidărilor de risc seismic, astfel încât să nu mai avem discuția referitoare la proprietarii care nu pot să suporte pentru că nu au posibilități financiare și așa mai departe”, a spus ministrul.

Interdicție de a vinde imobilul timp de 25 de ani

Cei care solicită fonduri și vând casa trebuie să returneze banii. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a spus că Guvernul are un proiect de lege prin care proprietarii de locuințe cu buline roșii primesc o interdicție de vânzare.

„Acest lucru este legat de o interdicție de vânzare pentru proprietar, pentru că este o creștere a valorii apartamentului prin consolidare de risc seismic, care este o finanțare de la stat. Vom avea o interdicție de vânzare, respectiv în perioada interdicție de vânzare proprietarul poate să își vândă apartamentul, dar atunci trebuie să restituie statului cota parte din investiția de consolidare de risc seismic. Perioada interdicției este de 25 de ani pentru persoane fizice”, a adăugat el.

author avatar
Andrei Ștefan