AcasăNewsCiudateniile Codului Rutier al Romaniei: Amenda pentru noroi pe roti sau gesturi...

Ciudateniile Codului Rutier al Romaniei: Amenda pentru noroi pe roti sau gesturi obscene!

In mod cert majoritatea soferilor s-au obisnuit cu sanctiunile pentru depasirea vitezei legale, a consumului de alcool la volan, a depasirii neregulamentare si alte cateva astfel de nereguli. Insa, in Codul Rutier al Romaniei exista si contraventii de care habar nu aveai.

Este posibil ca de aceste puncte din cod sa nu fi auzit prea des, si totusi, intr-o zi, sa te trezesti cu o amenda destul de mare pentru nerespectarea lor.

Pentru savarsirea de catre conducatorii de vehicule sau pasagerii acestora de gesturi obscene, proferarea de injurii, adresarea de expresii jignitoare sau vulgare participantilor la trafic ati putea primi de la 9 pana la 20 de puncte amenda.

Patrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roti sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabila ori din care cad sau se scurg produse, substante sau materiale ce pun in pericol siguranta circulatiei v-ar putea aduce aceeasi amenda. Si aruncarea, lasarea ori abandonarea pe drumul public de obiecte, materiale, substante sau vehicule se incadreaza la aceeasi clasa de amenda.

Aplicarea de afise, reclame publicitare, inscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrang sau estompeaza vizibilitatea sub limita legal admisa v-ar putea costa tot pana la 1500 de lei. La fel puteti sa patiti si daca montati pe autovehicul un sistem antifurt sonor a carui durata a semnalului depaseste mai mult de un minut consecutiv.

Nici transportul animalelor pe locul din fata nu este permis, potrivit Codului Rutier.  Lipirea de afise, inscriptii sau inscrisuri pe indicatoarele sau dispozitivele ce servesc la semnalizarea rutiera, inclusiv pe suporturile acestora, reprezinta un alt motiv pentru care politistii va pot amenda cu pana la 20 de puncte.

author avatar
Alina Costache
587 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger