AcasăNewsCiucă: "Trebuie întărită armata!" Va fi reintrodus serviciul militar obligatoriu?

Ciucă: „Trebuie întărită armata!” Va fi reintrodus serviciul militar obligatoriu?

Ciucă: "Trebuie întărită armata!" Va fi reintrodus serviciul militar obligatoriu?Ciucă: "Trebuie întărită armata!" Va fi reintrodus serviciul militar obligatoriu?/ Sursa FOTO: cursdeguvernare.ro

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL, a declarat, luni, 12 februarie, că responsabilitatea Apărării începe acasă, chiar dacă ţara noastră este membru NATO. Serviciul militar obligatoriu nu are șanse prea mari de a fi introdus în România.

El a subliniat, într-un interviu la Realitatea Plus, nevoia de adaptare a legislaţiei din domeniu, evocând că există, în prezent, legi din anii ’90.

„Ne trebuie armată”

Este nevoie să conştientizăm nevoia de întărire a sistemului de Apărare, întărirea rezilienţei. Chiar fiind ţară membră NATO, mulţi au gândit că nu mai este nevoie să facem nimic, pentru că ne apără NATO. Nu.

Apărarea şi responsabilitatea Apărării începe acasă, este o responsabilitate faţă de cetăţeni, faţă de România„, a spus liderul liberal.

Totodată, Nicolae Ciucă a afirmat că serviciul militar obligatoriu nu se va introduce, evocând astfel varianta serviciului voluntar.

În privinţa unei eventuale extinderi a războiului Rusiei împotriva Ucrainei, el a spus că „probabilitatea este una redusă„.

România este o ţară de graniţă cu frontiera terestră cea mai mare cu Ucraina. Linia frontului este la 400-600 de kilometri de ţara noastră şi în momentul de faţă se poate discuta de o probabilitate, doar că această probabilitate este redusă.

Asta nu înseamnă că nu trebuie să discutăm despre acest lucru şi asta nu înseamnă că nu trebuie să ne luăm toate măsurile pentru tot ce înseamnă descurajare, lucru care s-a şi întâmplat, atât la nivel naţional (…), cât şi la nivelul Alianţei nord-atlantice„, a punctat preşedintele PNL.

În opinia sa, războiul din ţara vecină este unul „de uzură”, însă „Ucraina are voinţa de a lupta”, a mai spus Nicolae Ciucă.

author avatar
Mihail Ioan
377 afisari

10 COMENTARII

  1. Nu vrei ba general de 2 bani, sa intaresti armata de carton pe banii tai, ai ma ti si al celor 2 milioane de politruci pe care noi, poporul, ii tinem in carca?
    Si hai sa ti zic cum facem, ca EU IMI IUBESC ȚARA SI O VOI APĂRA, DACA ESTE ATACATA DE ORICINE. ITI ZIC SI CUM. ITI IEI HIENELE, INCEPAND DE LA KLAUS SI RAVASITOARE SI TERMINAND CU ULTIMUL DIN CEI 80.000 DE PARAZITI DIN ASA ZISA ARMATA A COLONIEI +CEI 15.000 DE SECURISTI INUTILI SI TE DUCI SA LUPTI CU COTROPITORII. DUPA CE CRAPA ULTIMUL DINTRE VOI, CA DE 80 DE ANI O TOT FRECATI LA RECE PE SALARII SI PENSII SPECIALE, AM SA MA MAI GANDESC DACA SE MERITA SA RIDIC UN DEGET PT A APĂRA COLONUA ASTA SUAUENATO. MARȘ

  2. Don Ciuca cine crezi tu ca-i asa tampit incat sa se faca militar voluntar? Pe bune, pe ce lume traiesti?

  3. Foarte adevărat ! Ar trebui luată în considerare și varianta angajării de mercenari, asemănător Legiunii Străine. Aceștia ar putea beneficia de aceleași drepturi ca și militarii români și de cetățenie română după un anumit număr de ani, stabilit de către autoritățile române. De preferat sunt nepalezii, foarte buni militari, puțin pretențioși și ieftini. Mulți nepalezi activează în trupele Gurka dar au fost racolați și de ruși.

  4. De ce simte nea untura, asta nevoia sa vorbeasca desi nu e punctul lui forte ?? Sigur si-a convins stapanii ca e sluga obedienta ….

  5. „Ciucă: „Trebuie întărită armata!” ”
    Da ce brea nea Ciuca, matale crezi ca harmata e plua care se intareste la comanda?