AcasăNewsCiucă, chemat de urgență la Ambasada SUA! A fost convocat și președintele...

Ciucă, chemat de urgență la Ambasada SUA! A fost convocat și președintele Klaus Iohannis

Nicolae CiucaCiucă, chemat de urgență la Ambasada SUA! A fost convocat și președintele Klaus Iohannis

Premierul interimar Nicolae Ciucă a primit marți Legiunea de Merit (în grad de ofițer) decernată de ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, într-o ceremonie desfășurată la sediul Ambasadei din București.

Ciucă a primit decorația din partea SUA pentru recunoașterea meritelor din timpul desfășurării activității de șef al Statului Major al Apărării, în perioada ianuarie 2015 – decembrie 2019, potrivit Hotnews. Ulterior, Ciucă a devenit consilier al președintelui Klaus Iohannis, ministru al Apărării în guvernul Orban și premier interimar.

Nicolae Ciucă este doctor în științe militare. Înainte de a conduce MApN, a fost șeful Statului Major General.

La ceremonie a participat și președintele Klaus Iohannis. Ambasadorul Adrian Zuckerman i-a mulțumit lui Ciucă pentru colaborarea cu forțele armate ale SUA.

Decorarea vine la mai puțin de două săptămâni după ce guvernul a anulat, la inițiativa Ministerului Apărării, licitația de 137 de milioane de euro pentru bateriile de coastă, la care se înscrisese doar o companie din Franța.

Ministerul Apărării a anunțat că vrea să cumpere echipamentele militare din SUA, fără licitație, printr-un contract între cele două guverne, la un preț de circa 200 de milioane de euro.

author avatar
Andreea Vlad
2.492 afisari

11 COMENTARII

    • POLITICIENII ROMANI NU VOR ACCEPTA NICIODATA SA -SI FACA ACTIVATEA…….CA LA ARMATA SAU IN ORDINE NEMTEASCA !!

  1. Pretul integrarii in structura OTAN. Astept reactiile celor din UE. Placa este arhicunoscuta. Interoperabilitatea armamentului cu cel al tarilor aliate.

  2. Deci parandaratul valoreaza cam 63 milioane de Euro. Care desigur va fi impartit „frateste” la 3.Maciuca fiind un ‘frate mai mic ” in grad,va compensa cu decoratia. Ca doar nu suntem comunisti sa se aplice regula,suntem egali cu totii,chiar si la furat.

  3. Decorat de stapani pentru cele 13MILD $ pe care trebui sa le plateasca tara pentru echipamentele militare invechite date de americani,,acest bandit Zukerman a declarat : Romania prin inzestrarea armatei cu noile avioane F 16 si unor rachete ,flancul marii negre v-a fi bine aparat,cum sa aperi cu niste vechituri cand Rusia au rachete si avioane de ultima generatie ce concureaza cu cele americane actuale,noi am dat sume colosale pe niste vechituri lansate de mai bine de 30 ani !

  4. Congresul american tocmai a aprobat 130,5 milioane de dolari pentru modernizarea Bazei Aeriene 71-” General Emanoil Ionescu ” de la Campia Turzii , baza cu scop de descurajare pentru eventuale atacuri din partea Rusiei .

  5. Protocolul prevede ca un presedinte de stat poate participa la decorarea premierului interimar , tinănd cont ca este nevoit sa se deplaseze la sediul unei ambasade?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger