AcasăNewsCiucă a convocat CNSU. S-a aprobat declararea stării de alertă la nivelul...

Ciucă a convocat CNSU. S-a aprobat declararea stării de alertă la nivelul unui județ din țară. Motivul

(sursa foto: Facebook/Guvernul României)

Informație de ultimă oră venită de la Palatul Victoria. S-a dat undă verde declarării stării de alertă la nivelul județului Maramureș. Motivul e legat de managementul deșeurilor.

Executivul a anunțat, joi dimineață, că premierul Nicolae Ciucă a convocat miercuri, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Totul, ca „urmare a propunerilor formulate în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș nr. 31/25.10.2022 privind declararea stării de alertă la nivelul județului Maramureș”.

Ce se va întâmpla timp de 6 luni în privința tratării și depozitării deșeurilor din județul Maramureș

Iar Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, prin hotărâre, declararea stării de alertă la nivelul județului Maramureș. „Potrivit hotărârii CNSU, tratarea și depozitarea deșeurilor de la nivelul județului Maramureș vor fi asigurate, pentru o perioadă de 6 luni, la operatori autorizați din județul Bihor, municipiul Oradea. Tratarea și depozitarea deșeurilor se vor realiza pe bază de contract încheiat între autorităţile responsabile în acest domeniu și operatorii economici autorizați din județul Bihor, municipiul Oradea.

Totodată, Instituția Prefectului Județului Maramureș va raporta lunar, Departamentului pentru Situații de Urgență, stadiul îndeplinirii măsurilor pentru revenirea la starea de normalitate”, se menționează în comunicatul Guvernului.

Hotărârea nr. 45 a CNSU poate fi consultată mai jos:

HCNSU_nr._45_din_25.10.2022

Premierul se află și joi la Bruxelles

Pe de altă parte, aflat în cea de-a doua zi a vizitei de lucru pe care o face la Bruxelles, premierul Ciucă va avea, joi, după o întrevedere cu delegația europarlamentarilor români, în cadrul unui mic dejun de lucru, urmată de o întâlnire cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi.

Din câte figurează pe agenda publică a premierului, comunicată de Guvern, șeful Guvernului urmează să aibă și o conferință de presă, la încheierea vizitei de lucru la Bruxelles, începând cu ora 11, ora locală.

Premierul Ciucă a mers la Bruxelles însoțit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

393 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger