AcasăNewsCiubuc pe spatele medicilor

Ciubuc pe spatele medicilor

Marcel Boloș a dat de gol șmecheria lui Iohannis

S-a spart buboiul prezidențial și a început să curgă mizeria. Nici vorbă de vreo bonificație de 500 de euro acordată medicilor din linia întâi a luptei împotriva epidemiei. Iohannis a fost dat de gol de Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

Marcel Boloș a dat de gol șmecheria lui Iohannis

Spre deosebire de Viktor Orban, premierul Ungariei, care oferea 1.400 de euro, Iohannis s-a zgârcit la doar 500. Și nici ăia întregi. Măcar de ar fi fost banii lui, nu proveniți din fonduri europene.

Ca la nunta de țigani

Suma reală care rămâne în mâinile medicilor nu este de 2.500 de lei, echivalentul celor 500 de euro. Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a declarat că suma este brută. Din ea se extrage impozitul pe venit, fără a se mai calcula contribuțiile sociale sau de sănătate. Așa că medicilor le revin 2.250 de lei, ca sumă netă. Se putea trece peste această impozitare? Cred că da, căci bonificația nu se acordă cu titlu de permanență, ci doar în această perioadă de excepție. Dacă ar fi acordat 1.400 de euro, după modelul ungar, cu toată impozitarea aplicată suma tot ar fi fost mai mare decât ce oferă statul român. Dar nu, ai noștri țin să fie mai catolici decât Papa și să arate cât sunt de grijulii cu banii. E o șmecherie țigănească, exact ca la nunțile de calici. Nașul și socrul mare țipă că dăruiesc masa cu 100.000 de euro fiecare, ca să ridice valoarea darului și să-i facă pe mitocani să bage adânc mâna în buzunare. Și chiar îi flutură, să-i vadă lumea, să-i pipăie și să-i creadă. La sfârșit, amândoi merg la staroste și își retrag banii, lăsând doar vreo 2.000 de euro pentru miri. Plus ceva mărunțiș pentru cel care a cântat din trei în trei minute câți bani au dat. Ce se întâmplă acum e un ciubuc făcut pe spatele medicilor, de fapt. Vă dăm atât, dar ne luăm și noi partea, că de aia suntem stat. Stat să dea, nu prea am auzit să fie, decât cu mici excepții. Iar la români, luatul e sfânt.

author avatar
Valentin Boeru
2.283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger